Estudi científic

Treballar més de vuit hores a la setmana incrementa els problemes mentals

Un grup d'experts va analitzar 71.113 persones durant un període de nou anys

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Treballar més de vuit hores a la setmana augmenta els problemes de salut mental, segons un estudi d’investigadors de les Universitats de Cambridge i Salford publicat a la revista 'Social Science and Medicine'. Per a aquests especialistes, l’ocupació ideal hauria d’ocupar només una jornada cada setmana.

Els experts van arribar a aquesta conclusió després d’analitzar 71.113 persones d’entre 16 i 64 anys durant un període de nou anys, per la qual cosa proposen reduir la jornada laboral. Segons ells, com menys feina, menys problemes mentals. A més, remarquen l’efecte positiu per a la ment que tenen circumstàncies com l’atur o una baixa per maternitat. 

Notícies relacionades

Quan una persona torna a treballar des de l’atur o després d’una baixa per maternitat, es redueix un 30% el seu risc de patir problemes psíquics. "Sabem que l’atur sovint afecta negativament la identitat i l’estat de les persones, l’ús del temps i el sentit de propòsit col·lectiu. Ara tenim una idea de quant treball remunerat es necessita per obtenir els beneficis psicosocials", explica Brendan Burchell, director d’aquesta investigació.

També adverteixen que per millorar aquesta salut mental cal reduir les hores de treball i aquí entraria en joc la intel·ligència artificial, el ‘big data’ i la robòtica. "Si no hi ha prou ocupació per a tots els que volen treballar a temps complet, haurem de repensar les normes actuals. Això hauria d’incloure la redistribució de les hores de feina, perquè tothom pugui obtenir, per exemple, els beneficis de salut mental, fins i tot si això significa que tots treballem setmanes molt més curtes".

Temes:

Ocupació