Vist a Twitter

Indignació per una professora que ha de deixar la feina perquè guanya més en un supermercat

Una tuitera narra com es va acomiadar de la professora de la seva filla a l'escola infantil

Guanyava 880 euros i n'hi ofereixen més de 1.300 en un supermercat

child-2619902 1920

child-2619902 1920

3
Es llegeix en minuts
María Aragón

LaVanesa va anar a acomiadar-se de la professora de la seva filla a l’escola infantil. Només pretenia desitjar-li un feliç estiu i que disfrutés per tornar a veure’s al setembre. Però, per a la seva sorpresa, es va trobar que ja no hi tornaria. La falta d’ingressos en aquesta professió i la recerca de l’estabilitat feia que hagués de replantejar-se el seu futur.

En un fil viral a les xarxes socials, aquesta tuitera explicava com la professora rebia un salari de 880 euros que havia de complementar amb una altra feina en supermercats.

La qüestió és que aquest supermercat li ha ofert una jornada completa, en lloc de les hores que feia, i ha fet que aquesta dona hagi de triar entre la seva vocació o l’estabilitat.

La Vanesa lamenta que això passi i ressalta la tasca que fan les educadores infantils. "Qui tingui fills o nets sap de sobres la seva tasca. Qui no, han de saber que no són “cuidadores”. Que tenen una programació, s’hi deixen la pell, s’emporten material des de casa, ens deixen informes de tot el que aprenen. Ensenyen, imparteixen anglès, netegen, treballen la motricitat, alimenten, fomenten la seva autonomia i curiositat, assequen llàgrimes, recolzen, canten, consolen... FAN DE TOT", diu.

Era una decisió que havia pensat tot el curs, però a l’entrar a l’aula posposava la seva decisió. Va provar una excedència de dos mesos al supermercat per veure si podia sobreviure amb el sou de l’escola. Impossible.

Notícies relacionades

El relat ha sigut compartit i comentat per milers de persones a Twitter, la majoria d’acord amb la pèrdua que suposa deixar anar professionals que queden fora del sistema.

"Amb 880 euros no pot omplir el dipòsit, menjar o pagar el lloguer. No es pot sobreviure. ¿Aspirar a comprar-se un pis, anar-se’n de vacances? Em cau la puta ànima als peus. Se m’ocorren poques professions on hi hagi tanta responsabilitat i tan poc reconeixement", lamenta.