Vist a Twitter

El relat d'una jove que va acudir al metge amb molt dolor durant la regla: "Així de malament ens tracten a les dones"

Va tenir la menstruació a la meitat del cicle amb molta sang i dolor i dos metges no s'ho van prendre seriosament

El primer li va receptar ibuprofèn i el segon va assegurar que la seva filla deia el mateix quan no volia anar a l'escola

strip-3655836 1920

strip-3655836 1920

3
Es llegeix en minuts
María Aragón

La regla és un tema cada vegada més recurrent a les xarxes socials. Amb el feminisme s’ha manifestat la necessitat de parlar-ne i que deixi de ser un tabú, entre altres coses per qüestió de salut. 

L’excés de sang, que el dolor sembli normal i no detectar aviat algunes malalties són algunes de les conseqüències que fa que les dones se sentin incòmodes amb la menstruació. 

En alguns casos fins i tot arriba a l’extrem, tal com ha manifestat la jove Txantal a les xarxes socials. A través d’un fil a Twitter, ha mostrat com la va tractar el metge quan tenia símptomes que ella no creia normals. Efectivament, van veure passava alguna cosa, però abans va haver d’aguantar els comentaris dels metges que no volien donar-li la raó.

A Twitter, explica com aquest mes li havia baixat la regla a meitat del cicle, deia que es tractava d’una regla “diferent”. Més sang del normal i molt dolor durant tot el dia; aquests eren els símptomes que la van alertar. Al principi va pensar que era per l’estrès i els nervis dels exàmens. Però hi havia alguna cosa que no anava bé. 

L’endemà, al no haver dormit gens pel dolor, va anar al metge. Allí la van enviar a l’hospital de referència, a l’altra punta de Madrid. Va voler anar al privat amb l’assegurança de treball del seu pare. En mitja hora, mentre esperava, es va haver de canviar el tampó dues vegades. 

La seva solució va ser ibuprofèn cada vuit hores i repòs. “No sabia si plorar o riure”, diu. Després d’insistir en l’excés de sang, va demanar que l’atengués un altre metge i li va tornar a comentar els símptomes. 

Després d’aquest comentari es va sentir tan malament que només volia plorar. 

Amb aquests dos menyspreus, acudeix a ginecologia i espera més estona. I una altra vegada es va haver de canviar. 

Notícies relacionades

A l’examinar-la, veuen que té un bony. 

Així que li diu que cal esperar uns dies, però que si no desapareixia calia operar. Després de continus menyspreus on dos metges havien insinuat que era una “mentidera” o que assumissin que així havia de ser la regla.