ENÈSIM CAS

Espectacular xoc entre un creuer i un barco en un canal de Venècia

Malgrat que l'accident ha sigut aparatós, no hi ha hagut cap ferit greu

un-crucero-de-msc-choca-contra-un-barco-en-el-canal-de-giudecca-venecia / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un creuer de la companyia MSC ha col·lidit aquest diumenge amb un barco turístic al port de la ciutat italiana de Venècia (nord-est) i quatre persones han sigut hospitalitzades encara que no estan greus, segons informen els mitjans locals.

L’incident s’ha produït al canal de la Giudecca, quan l’enorme creuer pel que sembla ha perdut el control i s’ha precipitat cap al mur del port San Basilio, hi ha xocat i l’ha fet malbé, quan es trobava en fase d’atracada.

Després, mentre sonava la seva sirena, ha colpejat la popa d’una embarcació turística de tipus fluvial que estava amarrada en aquest mateix moll, informen els bombers.

En les imatges difoses per les xarxes socials es pot veure nombroses persones corrent pel moll, on ha quedat estacionat l’enorme creuer després de la col·lisió.

Possibles problemes amb el motor

Ara s’investiguen les causes de l’incident, que es podria deure a un problema al motor del creuer.

El xoc ha reobert el debat sobre la presència de les grans naus a la ciutat dels canals, un tema recurrent i pel qual els veïns venecians i les associacions ecologistes lluiten des de fa anys, ja que volen prohibir que hi entrin.

El ministre d’Infraestructures i Transports, Danilo Toninelli, ha assegurat que l’incident "demostra que les grans naus no han de passar per la Giudecca" i ha dit que hi ha a prop una solució per protegir la ciutat "després de molts anys d’inèrcia" política.

L’alcalde de Venècia, Luigi Brugnaro, ha retret que des de fa vuit anys els venecians demanen que els grans creuers turístics no passin pel canal de la Giudecca i va demanar l’obertura "immediata" del canal alternatiu per a trànsit marítim Vittorio Emanuele.

Notícies relacionades

"He parlat amb el ministre Toninelli, li he actualitzat la situació i està buscant solucions que ara esperem. Ara hem de fer que les naus no passin més per davant de la plaça de Sant Marc", ha defensat el regidor.

També el ministre de Cultura, Alberto Bonisoli, ha al·ludit a aquest fet, que va afectar una de les joies turístiques d’Itàlia i patrimoni de la humanitat per la UNESCO: "Aquest incident és l’enèsima confirmació que les grans naus no han de passar" per Venècia, va afirmar.

Temes:

Creuers