Vist a Twitter
"Els negocis no són viables si s'han de pagar hores extres": els internautes exploten per la recepta d'un consultor
Luis Salinas ho expressava així en un article sobre la nova normativa de registre d'horaris dels treballadors
"Construir piràmides no surt a compte si paguem als esclaus", ironitzaven els usuaris en xarxes socials
olerin44898796 04 09 18 barcelona camareros trabajando en gracia durante el180906163955 /
El registre de la jornada laboralfa anar de corcoll els empresaris. Es calcula que gairebé 376.000 treballadors fan 2,96 milions d’hores extra sense cobrar, unes xifres que pretenen ser reduïdes amb la nova normativa en la qual s’han de comptabilitzar.
En aquest debat, les paraules de Luis Salinas, director de la consultoria Salinas Restauración, han generat grans crítiques a través de les xarxes socials. A Twitter, l’usuariRobozrecollia amb ironia aquestes declaracions.
En un article publicat a 'Directo al paladar', recalcava que la majoria dels negocis no són viables pagant les hores extra.
"Es basen fonamentalment en això. Un restaurant ‘non-stop’, que obre des de l’esmorzar fins a les copes esprement la llicència al màxim no es cobreix ni amb tres torns; el percentatge de recursos humans es dispara i es menja el benefici", deia.
Davant d'aquesta afirmació, Roboz ironitzava:
Notícies relacionadesImmediatament milers de persones van compartir la crítica. Alguns es van atrevir directament a recomanar que obri un altre tipus de negoci. Una paradeta de pipes, per exemple.
Pues ya sabes. Si no puedes mantener un bar pon un puesto de pipas.
— Gema Puenteviejo (@GemaPuenteviejo) 28 de mayo de 2019
Pues si no son viables pagar las horas extras cerrar el negocio!
— MG (@mariangarcia57) 28 de mayo de 2019
Ya ésta bien de esclavos gratis!
Pues que los cierren y dejen de explotar a la gente
— Zascandileando (@Zascandileando1) 28 de mayo de 2019
Que les digan que es el mercado , que pongan los bares en África que hay menos derechos laborales.
— Cesar Furlan (@hostiapatodos) 28 de mayo de 2019
Liberales en los beneficios, conservadores en los sueldos
— Alberto Jiménez (@aljife78) 28 de mayo de 2019
Pues que trabajen los dueños del negocio y así les saldrán las cuentas mejor. Los que yo conozco, pagan a sus empleados y sí les salen las cuentas y les sobra.
— Regaliza. (@regaliza2003) 28 de mayo de 2019
Aunque también hay quien defiende que los propios hosteleros son los que más trabajan, y que incluso deberían tener beneficios fiscales. Eso sí, en esto también hay debate.
Los primeros que más horas hacen son los propios hosteleros. Es uno de los negocios más esclavos que existen. Con esto no defiendo que se impaguen las horas extras, pero si reivindico que deberían darles más facilidades e incluso incentivos fiscales para contratar.
— Ramírez el Rancio (@katakont) 28 de mayo de 2019
Pues yo he tenido muchos jefes que solo aparecian por el bar a hacer la caja...algun otro curraba,pero solo las tres horas justas de movida fuerte,y en cuanto aflojaba un poco,missing otra vez... y soy ya una señora mayor...
— Juana Gómez Serrano (@YoJuanaytu) 28 de mayo de 2019
- INVESTIGACIÓ Un regidor del PP a Esplugues va colar com a despeses del partit factures pròpies
-
- Salut pública Els metges avisen de l’expansió de la tinya entre els joves
- Una història de superació "L’addicció va agafar les regnes de la meva vida"
- Chery inicia el desembarcament xinès en el motor espanyol
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Hisenda Renda 2021: Sis deduccions de la declaració de l’IRPF 2020 que no s’han d’oblidar
- Vine a escalar i queda't a dormir
- ¿Per què els espanyols som els únics europeus que utilitzem persianes?
- Dubtes tributaris ¿Cal declarar els bizums a Hisenda en la renda 2021-2022?