EL 3 DE JUNY VINENT

La Barbie rebrà un Oscar de la moda

Els dissenyadors dels EUA reconeixen la «gran influència en la moda i en la cultura» de la nina estrella, ja sexagenària, de Mattel

48181172 60

48181172 60 / Mark Lennihan (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La nina Barbie serà guardonada amb un Oscar de la moda el 3 de juny vinent al Brooklyn Museum. La icònica nina, que ja ha fet 60 anys, serà distingida pels premis del Consell de Dissenyadors de la Moda dels EUA, en el que serà el debut del creador Tom Ford com a president de l’associació.

El mateix Ford, l’exalcalde de Nova York, Michael Bloomberg, o l’exprimera dama Michelle Obama van rebre el premi en edicions passades, i aquest any la nina estrella de Mattel, amb la seva cabellera rossa i cintura de vespa [en la versió més clàssica] el rebrà per “la seva gran influència en la moda i en la cultura nord-americanes”.

Des que la Barbie va sortir al mercat el 1959 ha col·laborat amb més 75 marques, dissenyadors i models. El primer va ser Oscar de la Renta, el 1985. Després vindrien Vera Wang, Diane von FurstenbergGigi Hadid o Moschino.

Notícies relacionades

La passada gal·la MET la Barbie també va ser protagonista, ja que a la botiga del museu es va esgotar en menys de quatre hores l’edició limitada –de 500 unitats, a 75 dòlars– de la nina en col·laboració amb Moschino.

Segueix Extra  a Facebook

Temes:

Moda