A Estepona

Inauguren el tobogan urbà més gran d'Europa: «A veure quant tarda a matar-se un guiri»

Forma part de l'ampliació d'un parc però no és una atracció: està destinat a unificar dues zones de la ciutat i evitar voltes dels ciutadans

Diferents vídeos en xarxes socials alerten del seu perill i utilitzen termes com selecció natural, 'balconing' o Darwin per destacar-ne l'ús

tobogan

tobogan

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Les inauguracions són un clàssic en les setmana prèvies a les eleccions, i tenint les autonòmiques i locals tan a prop, el 26 de maig vinent, hi ha ajuntaments que s’han llançat a presentar coses. 

En el cas d’Estepona és literal. La ciutat malaguenya ha estrenat amb magnificència el que considera el tobogan urbà més gran d’Europa, amb 38 metres de longitud. La posada en marxa ha sigut tot un esdeveniment a la ciutat i també a les xarxes socials, on ja destaquen la seva perillositat.

No és una atracció, sinó un element teòricament útil per connectar dos punts de la ciutat a diferent nivell, els carrers Reina Sofia i Eslovàquia, de manera que ofereixi una solució a les voltes que havien de fer els ciutadans, que havien creat un camí. 

Tot i que està pensat per a persones de qualsevol edat, els seus 32 graus de pendent ja han suposat una diversió a les xarxes socials, on destaquen que serà la tercera causa de mort després del ‘balconing’ i la selecció natural.

El mateix alcalded’Estepona, José M. García Urbano, explicava que forma part d’un projecte urbà d’ampliació del Parc dels Nens. 

Però més que de nens, ja ningú dubta que serà un element més de distracció per a aquests turistes que busquen diversió a la nit. 

Això sí, si hi ha un col·lectiu feliç és el dels odontòlegs. Vagin preparant la cartera.

Com en tot, hi ha maneres i maneres d’anomenar les coses. Darwin està molt d’actualitat.

Notícies relacionades

Una de les protagonistes virals a Twitter és la d’una dona que ha tingut la fortuna de ser de les primeres en provar-ho. I ho ha vist tot Espanya.

Mentre que n’ha vist més aviat poc.