NOVA BITCOIN

Facebook traurà la seva pròpia criptomoneda

La companyia de Mark Zuckerberg ha contractat firmes financeres per desenvolupar el seu nou sistema de pagament de tecnologia 'blockchain'

zentauroepp47232905 files  in this file photo taken on may 23  2018   facebook c190507172557

zentauroepp47232905 files in this file photo taken on may 23 2018 facebook c190507172557 / BERTRAND GUAY

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Facebook s’aventura en el nou món de les criptomonedes. La companyia de Mark Zuckerberg té l’ajuda de firmes financeres per al desenvolupament d’un nou sistema de pagament basat en la tecnologia 'blockchain'. En cas de dur-se a terme amb èxit, aquesta seria l’aplicació més notable del sistema de criptomonedes fins ara, atès l’abast multiplataforma de la xarxa social. 

D’acord amb les informacions de 'The Wall Street Journal', diari nord-americà especialitzat en economia i negocis, l’objectiu de Facebook és que els seus socis posin diners en un fons d’inversió de més de mil milions de dòlars per tal de recolzar la nova moneda.

El bitcoin és la criptomoneda més coneguda / GEOFFROY VAN DER HASSELT /  (AFP)

El funcionament específic de la criptomoneda encara s’ha de definir, però podria operar de manera similar a un sistema de 'tokens' (punts de lleialtat) que s’obtindrien i es podrien gastar exclusivament en els serveis de la mateixa plataforma.

En qualsevol cas, 'The Wall Street Journal' informa que es tractaria d’una 'stablecoin' que es recolzaria en el ja esmentat fons d’inversió per garantir la seva estabilitat. Aquest fet la diferenciaria d’altres criptomonedes, com ara el bitcoin, que genera desconfiança per la seva volatilitat especulativa, que, a més, dificulta la seva utilització. 

Direcció de la iniciativa

Notícies relacionades

El projecte d’integració de la criptomoneda el lidera David Marcus, expresident de l’empresa de transferències PayPal. Marcus, que va entrar a Facebook per operar Messenger, es va unir al gener a la divisió 'blockchain' de l’empresa.

La seva estratègia de cara a la implantació del nou sistema de pagament guarda molta semblança a la d’Uber Cash, que recompensa els usuaris per comprar amb la moneda exclusiva de l’aplicació.