IMPRUDÈNCIA A HAWAII

Un turista cau al cràter del volcà Kilauea quan es va acostar per tenir una bona vista

L'home, que va relliscar i va patir una caiguda de 20 metres, va poder ser rescatat amb vida però el seu estat és crític

OMO101  PAHOA  ESTADOS UNIDOS   17 05 2018 - Vista aerea del volcan Kilauea en Hawai  Estados Unidos  ayer  16 de mayo de 2018  El Servicio Geologico estadounidense elevo ayera alerta roja el nivel de erupcion del volcan  que en la ultima semana ya ha provocado la evacuacion de centenares de personas de sus hogares  EFE  Bruce Omori paradise Helicopters

OMO101 PAHOA ESTADOS UNIDOS 17 05 2018 - Vista aerea del volcan Kilauea en Hawai Estados Unidos ayer 16 de mayo de 2018 El Servicio Geologico estadounidense elevo ayera alerta roja el nivel de erupcion del volcan que en la ultima semana ya ha provocado la evacuacion de centenares de personas de sus hogares EFE Bruce Omori paradise Helicopters / BRUCE OMORI PARADISE HELICOPTERS (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Washington

L’obsessió de molts turistes per acostar-se al màxim als llocs que visiten ha tornat a portar un ensurt. Ha passat a Hawaii, on un turista que visitava el volcà Kilauea es va acostar tant al cràter que va relliscar i va tenir una caiguda de 20 metres, segons han informat les autoritats del parc nacional. Miraculosament, l’home ha sobreviscut a l’impacte i a les altes temperatures, tot i que el seu estat és crític.

L’accident es va produir aquest dimecres cap a les 18.30 hores a prop de l’àrea coneguda com a Steaming Bluff. Diversos visitants van avisar els serveis d’emergència del parc on està el volcà que un home havia caigut després de traspassar una tanca per tenir una vista millor del volcà. Els equips de rescat no van poder localitzar l’home fins a les 21.00, gairebé tres hores més tard, quan després d’un dispositiu complex el van aconseguir treure. L’home va ser traslladat en helicòpter a l’hospital Hilo Medical Center. 

Notícies relacionades

"Els visitants mai han de traspassar les barreres de seguretat, especialment a prop de precipicis perillosos i poc estables", ha assenyalat el cap dels Rangers  John Broward. "Creuar tanques de seguretat o entrar en àrees tancades pot provocar ferides greus i fins i tot la mort", ha afegit en un missatge destinat a evitar imprudències per part dels turistes. Els Rangers han obert una investigació que determinarà les responsabilitats de l’accidentat.

El volcà Kilauea, en actiu i un dels més perillosos del món, actualment no està en erupció però la seva amenaça potencial és "molt alta", segons han apuntat des del Servei Geològic dels EUA.