Denúncia a Telecinco

Els nois del viral de la Verge dels Dolors mostren el seu enuig per les crítiques: "Hem rebut insults homòfobs"

Imatges de l'Antonio i l'Ángel cridant "guapa" a la Verge dels Dolors van ser vistes i comentades per milions de persones

En el programa 'Viva la vida' exploten davant de faltes de respecte a les xarxes socials i en persona

meme

meme

2
Es llegeix en minuts
María Aragón

L’Antonio i l’Ángel han tingut més protagonisme aquesta Setmana Santa que la mateixa Verge dels Dolors que adoraven. Aquests 'capelletes’ sevillans van mostrar la seva total devoció en la processó del seu barri en un vídeo que s’ha fet viral: ha sigut vist i compartit per milions de persones i no només a Espanya. 

Però el que en principi era una mostra de fe i passió, una qüestió personal, ha sigut objecte de debat a les xarxes socials, on no tot han sigut comentaris positius per a aquests dos nois. En una entrevista al programa 'Viva la vida' de Telecinco, mostraven la seva indignació per les crítiques rebudes en les hores posteriors a fer-se viral l’escena. "Fins i tot hem rebut comentaris homòfobs".

Emma García donava pas a una trucada de tots dos per parlar d’aquesta passió, però l’enuig visible va fer saltar les alertes a la presentadora, que es preguntava què havia passat perquè estiguessin utilitzant aquest to. "No esperàvem aquesta reacció a grans escales. Portem la devoció des de dins. No és una cosa d’aquest any, és una cosa que fem des que la verge va arribar al barri", explica l’Antonio, que lamenta que aquest any es posessin tres càmeres al davant. "És el que m’han inculcat des de petit, a dir-li coses boniques a la verge quan arriba al barri. No hauria de tenir aquesta repercussió mundial". 

L’Antonio mostrava el seu enuig amb la situació després d’haver llegit nombroses crítiques, especialment a les xarxes socials: "Sento que es burlen i es riuen d’un sentiment, i ningú sap el que cada persona porta dins. Ens han insultat. Pel carrer em paren, em criden "Dolors, guapa", em demanen fotografies... Em sembla lamentable. No vull protagonisme, la protagonista és la Verge dels Dolors", recalca. 

L’Ángel pensa el mateix, tot i que intenta buscar-li una explicació. "Crec que el ‘boom’ s’ha produït pels comentaris del mateix vídeo. Si el vídeo hagués tingut un peu o afegit dedicat a la devoció no hauria tingut aquesta repercussió. Hi ha hagut comentaris des del punt de vista homòfob, comentaris que al segle XXI no hem d’escoltar." 

Notícies relacionades

La presentadora, atònita davant del que estava escoltant, va ser contundent: "Aquests imbècils tenen la culpa d’això perquè no saben veure el vídeo. És una situació bonica, vosaltres no sou culpables, però sempre hi ha d’haver algú que provi d’amargar". 

Malgrat la negativitat, van agrair el recolzament de gent pròxima com familiars i amics. "Volem que la coneguda sigui la verge, no nosaltres", conclouen.