Vist a Twitter

Un veterà de guerra es col·lapsa en una marató i s'arrossega fins a la meta en homenatge als seus companys morts

Micah Herndon corria per tres amics morts en la guerra de l'Afganistan el 2010

En el quilòmetre 35, les cames li van deixar de respondre i va decidir acabar utilitzant mans i genolls

maraton

maraton

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

"¡Vinga, ja ho tens!" Els crits d’ànim des dels laterals de la calçada semblaven empènyer-lo a la meta. Micah Herndon no podia més amb el seu cos, que s’havia bloquejat abans d’arribar a la meta de la marató de Boston. Però havia fet una promesa i, costés el que costés, hi volia arribar pels seus propis mitjans. 

Les imatges són estremidores. S’hi veu el veterà ‘marine’ arrossegar-se literalment mentre la resta de competidors entren corrent a la meta.

La seva obsessió era una qüestió de memòria. Herndon corria la seva primera marató en homenatge als seus amics morts en la guerra de l’Afganistan el 2010. Aquest jove d’Ohio s’havia proposat un repte, i no volia ajuda: "Ho faré jo sol". 

Així que quan les cames se li van bloquejar en el quilòmetre 35, el veterà de guerra va decidir continuar utilitzant els genolls i les mans. Al cap, tota l’estona, hi tenia els companys que van morir per les bombes.

Notícies relacionades

"Estava escoltant música mentre repetia constantment els seus noms: Ballard, Hamer, Juarez. Ballar, Hamer, Juarez". Una vegada i una altra, pensava per aconseguir el seu objectiu en els seus tres amics, als quals també duia escrits a les sabatilles.

"Tinc sort de tenir tots els meus òrgans i puc seguir actiu, però alguns no poden", deia en la premsa nord-americana. "Si tinc un cop de calor mentre corro, o em fan mal els peus o estic cansat, dic els seus noms en alt per a mi mateix. Ells ho van passar molt pitjor, així que corro per ells i per les seves famílies".