HO VA ENCERTAR EL 2016

Un algoritme prediu qui mor a 'Joc de trons'

Una versió anterior va predir la resurrecció de Jon Neu

zentauroepp46541947 gente serie juego de tronos190411173816

zentauroepp46541947 gente serie juego de tronos190411173816

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un equip d’investigadors de la Universitat Politènica de Munic, a Alemanya, ha desenvolupat un algoritme que permet predir qui mor en l’última temporada de la sèrie 'Joc de trons’, que comença aquest dilluns. 

El programa, basat en intel·ligència artificial i 'machine learning', ha sigut entrenat per rastrejar informació de cada personatge a internet, i a partir d’allà deduir qui té més possibilitats de sobreviure.

"Hem rastrejat els resultats de les diferents wikis i webs semblants, així com els llibres i les sèries de televisió, a més d’altres dades com el sexe i l’edat dels 2.000 personatges de la sèrie", explica l’estudiant Christian Dallago. "Ara els hem implementat per entrenar l’algoritme que ens digui quin personatge serà el pròxim a morir".

L’aplicació ja va tenir una primera versió el 2016, creada per un altre equip, que va encertar que Jon Neu ressuscitaria abans de la temporada sisena.

L’algoritme ja ha donat un favorit per mantenir-lo amb vida al llarg de tota la temporada: Daenerys Targaryen.

Els responsables de la pràctica asseguren que els criteris per calcular la longevitat dels personatges de ficció són similars als de la vida real.

"Ens ho hem passat molt bé amb això. En la nostra feina diària, el nostre equip d’investigadors se centra a respondre a preguntes complexes utilitzant tècniques d’anàlisi de dades i algoritmes de 'machine learning'. Per a aquest projecte hem utilitzat tècniques similars. Només que aquesta vegada la matèria era una sèrie de televisió. L’escala èpica dels mons creats per George R. R. Martin dona un recurs gairebé sense límits de dades en cru. És un patró perfecte per a la nostra classe", afirma el professor Guy Yachdav, responsable de l’assignatura en una nota de la universitat.

              Segueix Extra  a Facebook

     

       

                      

Notícies relacionades