Per seguretat

La NASA cancel·la el primer passeig espacial de dones per falta de vestits de la seva talla

Christina Koch i Anne McClain havien preparat aquest passeig, però en els dies previs McClain es va adonar que el seu vestit era massa gran

Totes dues tenen la mateixa talla i l'agència no té vestit per a totes dues, així que serà Koch qui faci la missió amb un home

nasa

nasa

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Christina Koch i Anne McClain estaven a punt per fer història. La NASA havia anunciat que el 29 de març del 2019 seria un dia clau per a les dones amb un primer passeig espacial protagonitzat per elles. 

Però només unes hores abans de la data prevista, l’agència del govern nord-americà va anunciar la seva cancel·lació perquè no trobaven vestits de la seva talla. 

Durant la preparació, McClain es va adonar que se li ajustava millor el vestit mitjà que el gran, quhavia previst inicialment.  En declaracions alNew York Times, una portaveu adverteix de qüestions de seguretat més importants que posen en un segon pla la fita. 

Una fallada de logística en la qual han advertit que les dues astronautes necessitaven la mateixa talla, la mitjana, i que no podrien fer un passeig conjunt. En un comunicat, la NASA ha informat que finalment serà Koch qui realitzi la missió juntament amb un company, Nick Hague. 

Notícies relacionades

Precisament la mateixa McClain, que finalment no farà el passeig espacial, va publicar en els dies previs un vídeo de com estaven preparant aquests vestits. 

La missió s’havia de fer als exteriors de l’Estació Espacial Internacional, on durant sis hores havien d’instal·lar bateries d’ions de liti per millorar el subministrament d’energia.

Temes:

NASA Dones