SETGE MIL·LENNISTA

El carrer més fotografiat de París vol posar límit als 'instagramers'

Els veïns de la Rue Crémieux asseguren que viure al seu carrer és un autèntic infern i demanen a l'ajuntament que posi tanques per limitar-hi l'accés

paris img 1453 3 39923062614

paris img 1453 3 39923062614
rue-crmieux

/

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado

A un costat del Sena, al districte XII, no gaire lluny de la plaça de la Bastilla, s’alça la Rue Crémiex, un delscarrers de París més pintorescos i admirats pels mil·lenistes. Les seves casetes baixes de dues plantes d’estil victorià amb façanes de colors pastel, la seva calçada de llambordes i els testos al sol són un reclam massa atractiu per als ‘instagramers’que busquen fer-se un 'selfie' en un dels racons més bonics de la Ciutat de la Llum. 

A Instagram,el ‘hashtag’  #RueCremieux acumula gairebé 32.000 publicacions el ‘hashtag’  de viatgers, addictes a la moda majoritàriament, que pugen fotos passejant per l’icònic carrer que transporta el viatger a la dècada dels anys 30 del segle passat (no va ser fins al 1996 que els residents van decidir pintar les cases de color groc, rosa, blau i taronja per distingir-se del monocord gris de la ciutat).

Malbaratament de filtres

Amb filtres o sense filtres, fent acrobàcies, lluint abrics, vestits de núvia, amb diversos amics, als esglaons dels portals, amb les maletes, amb bicicleta, uns nòvios abraçats, una sessió de moda... El carrer és la Meca per a aquell que vulgui doctorar-se com a ‘influencer’.

No obstant, l’afluència de tant visitant a hores intempestives fent posturetes ha fet queels veïns que viuen a la Rue CrémiexPer això han demanat a l’ajuntament que posi tanques i barri el pas des de l’alba fins al vespre –les hores més buscades pels fotògrafs mil·lennistes–, a les nits i els caps de setmana, tal com ha recollit France Info. Esperen que la solució arribi abans de l’estiu, pic màxim de turistes.

Les queixes dels veïns

"Les molèsties són constants. Per exemple, ens asseiem a la taula a l’hora de dinar i a fora tenim desenes de persones que fan fotos o rapers que estan dues hores per gravar un vídeo just sota de la nostra finestra. O pitjor, comiats de solter que es passen cridant durant més d’una hora. Francament, és esgotador", ha explicat un veí entrevistat per Radio Info. 

Mentre esperen que l’ajuntament instal·li les portes per posar límit als‘instagramers’,  els veïns han creat la pàgina Club Crémieux, en què pugen les coses més absurdes i els comportaments més incívics que arriben a fer els visitants per obtenir la millor fotografia del bonic lloc. A les captures es pot veure la gent tirada a terra, càmera en mà, trepitjant les parets, o grups ballant amb música a tot drap.

Història del carrer

Notícies relacionades

Curiosament, tal com explica la periodista Charlotte Hervot a TwitterCharlotte Hervot, no va ser fins al 1996 que un veí de l’esmentat carrer va decidir pintar la façana de color groc primavera. Després el van seguir la resta de veïns, contents de deixar enrere el gris perla de la pedra calcària de París. En realitat, el carrer de la capital francesa més retratat a les xarxes pel seu "encant parisenc" té poc d’antic i de parisenc

Segueix Extra  a Facebook

Temes:

Instagram París