Anar al contingut

Reivindicació dels seus drets

20 frases i imatges per desitjar un Feliç Dia Internacional de la Dona 2019

Vagues, marxes i molta solidaritat marquen el 8 de març, que s'ha convertit en la representació de la lluita social que cada jornada enfronten les dones

El Periódico

20 frases i imatges per desitjar un Feliç Dia Internacional de la Dona 2019

El Dia Internacional de la Dona, que es commemora cada 8 de març, és una data especial que cada vegada pren més força i se celebra a tot el món, al representar la lluita femenina per la igualtat i pel seu desenvolupament dins de la societat, defensant els seus drets a plenitud.

Enmig d’un entorn on continua prevalent el masclisme, la violència de gènere i la desigualtat, els moviments socials feministes prenen una dimensió més gran per intentar canviar aquesta situació i generar un nou ordre cultural en què aquests abusos desapareguin o almenys, disminueixin de manera significativa.

El Dia Internacional de la Dona 2019 no és l’excepció, per això hem preparat aquesta llista de frases cèlebres i imatges per fer un homenatge a l’esforç constant que mantenen per ser reconegudes en la societat.

Frases cèlebres de famoses

"El futur pertany als que creuen en la bellesa dels seus somnis". Amelia Earhart (1897-1937), aviadora nord-americana i una de les primeres dones a pilotar un avió sola.

"No hi ha cap barrera, pany ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment". Virginia Wolf (1882-1941), escriptora britànica, considerada una de les més destacades figures de l’avantguardista modernisme anglosaxó del segle XX.

"Només vius una vegada, però si ho fas bé, amb una n’hi ha prou". Mae West (1893-1980), comedianta, guionista i dramaturga nord-americana, reconeguda per plantar cara amb el seu llenguatge i sensualitat la censura implantada a Hollywood en la dècada de 1930.

"En la vida no hi ha res a témer, només cal entendre". Marie Curie (1867-1934); física, química i matemàtica guanyadora de dos premis Nobel.

"Enamora’t de tu, de la vida. I després de qui tu vulguis". Frida Kahlo (1907-1954), pintora mexicana i una de les primeres en expressar a través del seu art la seva feminitat.

"Totes tenim una dona meravella dins nostre". Diane von Furstenberg (1946), dissenyadora de moda comunament coneguda pels seus famosos vestits de tall creuat i que va revolucionar la visió tradicional de les peces femenines.

"Si obeeixes totes les regles, et perds tota la diversió". Katherine Hepburn (1907-2003), actriu nord-americana coneguda per la seva forta independència i personalitat enèrgica. .

"Si deixes sortir les teves pors, tindràs més espai per viure els teus somnis". Marilyn Monroe (1926-1962), actriu de cine nord-americà, una de les més populars del segle XX i considerada com una icona pop i un símbol sexual.​​

"No seré una dona lliure mentre hi continuï havent dones sotmeses". Audre Lorde (1934-1992), escriptora afroamericana, feminista, lesbiana i activista pels drets civils.

"La vida es redueix o s’expandeix en proporció directa al nostre coratge". Anaïs Nin (1903-1977), escriptora francesa que va destacar per les seves novel·les d’estil surrealista.

"La millor protecció que pot tenir una dona... és el coratge". Elizabeth Cady Stanton (1815-1902), activista nord-americana, abolicionista i figura destacada del moviment de dones.

"Algunes dones trien seguir els homes, d’altres decideixen seguir els seus somnis". Lady Gaga (1986), cantant, compositora, productora, ballarina, actriu, activista i dissenyadora de moda nord-americana.

Imatges del Dia de la Dona 

Imatges del Dia de la Dona
Imatges del Dia Internacional de la Dona

Amor propi i llibertat

Imatges del Dia de la Dona 2019
Imatges del Dia Internacional de la Dona 2019

Celebrar tots els dies

Feliç Dia Internacional de la Dona

Imatges de les xarxes socials

¿Que por qué somos taaaan pesadas estos días? Bueno, no sé las demás, pero aquí algunos motivos por los que yo soy pesada estos días, y también el resto del año: ��porque las mujeres somos la mitad de la población pero hay muchas que están aisladas y tienen que saber que no están solas ��porque las marquesinas de autobús están llenas de mujeres irreales ��porque cobramos menos ��porque el trabajo que dedicamos a la casa y los hijos es invisible pero resta en nuestras carreras profesionales ��porque tenemos que disimular las canas ��porque muy muy pocas películas cumplen el test de Bechdel ��porque seguimos caminando con miedo cuando vamos solas ��porque sufrimos acoso y violencia ��porque el cambio es posible y está en marcha, pero tenemos que movernos

Una publicació compartida d’Elena  Hormiga (@elenahormiga) el