La mata en 30 segons

Capten per primera vegada imatges d'una taràntula gegant devorant una sariga a l'Amazones

Un estudi mostra interaccions entre aranyes i rosegadors en zones tropicals del Perú

sin-ttulo

sin-ttulo

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Les imatges són esborronadores. I és que s’hi pot veure com aranyes de gran mida devoren sense pietat tota mena d’espècies vertebrades a l’Amazones. En un estudi, diversos biòlegs adverteixen que han vist 15 interaccions d’aquests animals invertebrats menjant-se capgrossos, serps, llangardaixos i, fins i tot, una sariga.

La novetat rau en com molts vertebrats són també víctimes d’aquestes aranyes. "No sol tenir una alta mortalitat en amfibis i rèptils", diu el director de l’estudi, Rudolf von May, biòleg de la Universitat de Michigan

Ell i el seu equip van fer una investigació exhaustiva en llocs tropicals del Perú, on aquestes aranyes es desenvolupen a la perfecció.

"A la nit estan per tot arreu, en fulles, en branques, a terra...", explica a la revista Amphibian & Reptile Conservation, on ho han publicat. "Però de tant en tant les veiem amb una granota o un llangardaix". I així s’ha mostrat en les imatges compartides.

Notícies relacionades

El més impactant encara havia d’arribar. Una de les nits en què feien aquest estudi, l’equip es va trobar amb una escena insòlita: una taràntula de la mida d’un plat que s’alimentava d’una sariga.

"Encara lluitava per la seva vida, però després de 30 segons va deixar de picar de peus", explica el coautor Michael Grundler. "Ens va impactar, realment no podíem creure el que estàvem veient", explica a National Geographic