'Famílies inflables', la campanya que alerta contra la solitud de les persones grans

El vídeo d'una oenagé intenta captar voluntaris mostrant la Paquita, una dona que viu sola i que ha fabricat parents de plàstic per a celebrar la Nit de Cap d'Any o rememorar vells temps

familias-hinchables-una-mala-solucin-para-la-soledad-de-las-personas-mayores / periodico

1
Es llegeix en minuts

L’oenagé Grandes Amigos ha engegat aquest dimecres una campanya que alerta de la solitud i l’exclusió social que pateixen gairebé 2 milions de persones grans, de les quals unes 400.000 són dones grans de 84 anys que viuen soles, i en la qual anima a realitzar tasques de voluntariat i acompanyament.

En un comunicat, l’oenagé ha advertit que la solitud no és un fenomen que pugui pal·liar-se amb recursos materials o econòmics, sinó regenerant els llaços afectius, fent partícips les persones grans en la vida de les famílies, veïnats i societat en general.

La campanya se centra en la Paquita, una àvia que viu sola i que per pal·liar la seva solitud ha creat una família sencera de ninots inflables amb la qual menja els diumenges, celebra la Nit de Cap d’Any o rememora els seus moments de joventut, tot i que "Famílies Inflables" considera que aquesta no és una bona solució per "envellir amb dignitat".

Petites accions

Amb el lema #FamiliasHinchables, Grandes Amigos anima a reconnectar amb les persones grans de la societat ja que "la ciutadania pot canviar la seva vida i la del seu entorn amb petites accions".

Notícies relacionades

“En una societat que va tan de pressa, cada vegada més individualista, on amb prou feines coneixem els nostres veïns, hem de recuperar la confiança en qui ens envolta, i aprofitar tot el que les persones grans ens aporten, ha afirmat la presidenta d’oenagé, Mayte Sancho.

Segueix Extra  a Facebook