MISTERI AL BRASIL

Una balena amb gep apareix en meitat de la selva amazònica

El cetaci, que mesura 10 metres i pesa 10 tones, va ser localitzat entre brossa a l'illa brasilera de Marajo, a 15 metres de l'oceà

ballena1-1

ballena1-1

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Pesa 10 tones i mesura 10 metres. Així és la balena amb gep que ha aparegut morta en meitat de la selva de l’Amazones i que té desconcertats els experts en vida silvestre.

L’enorme animal, que els biòlegs creuen que té 12 mesos, va ser localitzat entre brossa a l’illa brasilera de Marajo, a la desembocadura del riu Amazones, a 15 metres de l’oceà.

Des d’aleshores, un grup de biòlegs i experts de vida salvatge estudien el cos del cetaci per determinar la causa de la seva mort.

Segons l’Instituto Bicho D’água, una oenagé que treballa a l’illa de Marajo, és possible que l’animal ja estigués mort quan va ser arrossegat terra endins per les fortes marees. Tot i que no descarten altres hipòtesis.

Aquest fet, tot i que inusual (especialment per al mes de febrer), no és novetat. Segons ABC News, l’any 2007 una balena de 5,5 metres va ser alliberada per després quedar encallada a la sorra a prop de la ciutat brasilera de Santarem, a uns 1.600 quilòmetres de l’oceà Atlàntic.

Notícies relacionades

La hipòtesi que es va estudiar llavors és que l’animal es va obrir camí pel sistema fluvial abans de quedar-se encallat. Els experts van assegurar que la balena probablement es va desorientar entre les moltes branques dels rius que formen l’Amazones.

Segueix Extra  a Facebook

Temes:

Amazones