A Twitter

El tuitaire que s'ha convertit en la veu de molts pares que tenen malsons amb Whatsapp i l'escola

Eugenio d'Ors va explicar com el van expulsar d'un grup de Whatsapp i l'estrès que suposa cuidar la mascota de l'escola

Considera que les 'xupipandis' són el pitjor, tot i que es diverteix fixant-se en el seu comportament: "És com un documental d'animals"

child-865116 1920

child-865116 1920

4
Es llegeix en minuts
María Aragón

Va narrar el malson de cuidar la mascota de l’escola el cap de setmana, va explicar com havia sigut expulsat del grup de Whatsapp de pares i va sortir corrents d’una reunió amb professors en què la clàssica 'xupipandi' no parava de fer de les seves. Es diu Eugenio d’Ors, i a Twitter ja és conegut pels seus grans i divertits relats sobre això de tenir fills en edat escolar.

Fa unes setmanes l’Eugenio va assistir atònit a una conversa que –diu– demostra una preocupació per les tonteries que "realment espanta". Estava en un dels grups de Whatsapp de l’escola i parlaven del color i la forma de la samarreta dels nens per al Carnaval. Malgrat que hi havia una directriu clara per part de la tutora, "la part de dalt, verda", semblava que no era tan clar per a ells. 

"Que si samarreta o jersei, que quin verd, perquè hi ha molts verds i han de ser tots iguals, que si màniga llarga o curta, que si la del Decathlon està esgotada, que llavors a sota què porten... Fins i tot n’hi va haver un que va enviar una imatge d’un verd Pantone especificant la referència, al·lucinant", explica a El Periódico. "Per no parlar del menjador, de l’uniforme, dels festivals, de les excursions, pares que resolen per Whatsapp els deures dels seus fills... és sorprenent". 

Amb la seva crítica en clau d’humor, aquest tuitaire s’ha convertit en tota una referència per als qui volen fugir d’aquest ambient, però també de les ‘coses’ de la pròpia escola. ¿Què és això d’haver de cuidar la mascota de la classe tot un cap de setmana? Angoixa i estrès per a una tasca familiar que sens dubte trastocava tot el cap de setmana familiar. 

Expulsat del grup de pares

Però si per alguna cosa es recorda l’Eugenio a Twitter és per com va ser expulsat del grup de Whatsapp de pares. Tot i que ell matisa que no va ser buscat ni esperat, sinó que només volia una mica de "polèmica divertida", va aconseguir l’aplaudiment de milers de seguidors, que van veure com una foto del negre de Whatsapp –que tothom coneix– acaba amb ell alleujat davant de converses que no tenien a veure res amb els seus fills. 

"No buscava que m’expulsessin", diu. "Simplement els vaig dir que per parlar de les seves coses muntessin un altre grup. Vaig enviar el negre per riure una mica, no vaig pensar que s’ho prendrien tan a la tremenda. Compte, no tots es van molestar, n’hi va haver que van riure. El que és clar és que si la cosa hagués continuat així, m’hauria acomiadat amb educació i hauria tocat el dos".

"És insuportable", recalca, mentre explica com de variats poden ser aquests grups. "N’hi ha en què la gent és educada i només posa coses importants relacionades amb l’escola. Jo estic en alguns d’aquests. Però és que hi ha altres grups pèssims: brometes, política, cadenes solidàries, bestieses entre ells. Crec que hi ha gent que té una necessitat imperiosa de compartir tonteries, i aquesta necessitat és inversament proporcional a l’empatia que senten cap als altres membres del grup, que les han d’aguantar".

Tant en aquests grups virtuals com en el dia a dia, les famoses 'xupipandi' són objecte de les seves crítiques. Com en les tedioses reunions en què els pares creuen que tenen raó sempre. En l’última que va explicar, en va marxar tip de discussions. "Només he tocat el dos d’una. No podia més amb l’acumulació d’olors en un lloc tan tancat i tan carregat de tensió. Però soc dels que aguanto amb bastanta paciència", diu rient. 

Eugenio matisa que aquestes ‘xupipandis’ existeixen a tot arreu, no només a les escoles. "Són colles hermètiques que neguen l’amistat o la relació amb qualsevol que no pertanyi al seu grup, tret que sorgeixi algun interès. Llavors tot són somriures", diu.

"Disfruta des de la barrera"

¿Com saber si t’hi trobes en una? "Quan parles i riuen forçat, quan hi ha silencis, quan parlen baixet entre ells i riuen, quan t’ignoren i es posen a parlar de temes que només ells coneixen..." Ell no para de riure d’aquestes situacions. "Soc més aviat solitari i els observo en la llunyania. Només amb estudiar-los durant diversos dies pots saber qui són els que es cauen malament, qui són més afins, qui fa més o menys temps que és a la ‘xupipandi’. Com si fos un documental d’animals".

Notícies relacionades

I compte, adverteix, sortir d’allà és molt complex. "El grup enganxa. Però si ho aconsegueixes, t’adones del que és la llibertat. Això sí, estàs marcat per a tota la vida. Ets carn de rumors i murmuracions, la qual cosa té el seu punt divertit també, no creguis". 

Abans que res, té un missatge d’optimisme, per a què armar-la si pots disfrutar des de la barrera: "Aguanteu, que després ja us desfogareu a Twitter". 

Temes:

Whatsapp Twitter