animals

Així és la mesura que limita el nombre de mascotes a Palma: tres per casa

La nova ordenança municipal també preveu multes de 750 euros per no recollir els excrements dels animals

adorable-1866531 1920

adorable-1866531 1920

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

L’Ajuntament de Palma de Mallorca ha anunciat una nova ordenança municipal per regular la tinença d’animals a casa que ha cridat poderosament l’atenció per la incorporació d’un límit. 

A partir d’ara, no es podran tenir més de tres mascotes a casa, amb l’objectiu que els animals tinguin les millors condicions de vida. Una mesura que entra en vigor posteriorment i que no afecta els que ja les tenen, tot i que sí que n’han d’informar el consistori.

En declaracions de la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Benestar Animal i Agricultura, Neus Truyol, al Diario de Mallorca, el govern local respon a una "demanda social" mitjançant sancions i obligacions. 

Entre d’altres, s’estableix que els propietaris de les mascotes han de diluir amb aigua l’orina al carrer, una demanda que s’ha incorporat en un text en què s’incrementa també la sanció per no recollir els excrements. Serà considerada conducta greu qui ometi aquesta obligació, amb sancions que passen de 300 a 750 euros

Notícies relacionades

Quant als gats domèstics que tinguin accés al carrer, hauran de ser esterilitzats. Els gossos perillosos o els que visquin en finques rústiques també hauran de ser castrats. 

També considera un altre tipus de sancions, lleus, per no portar corretja o no tenir cartilla sanitària. 

Temes:

Balears Gossos