Vist a Twitter

L'original idea d'una professora perquè els seus alumnes llegeixin

Davant del desinterès dels seus alumnes i a l'escoltar que "llegir és un rotllo", Nay va començar una estratègia subtil per atrapar-los en la lectura

kids-1550017 1920

kids-1550017 1920

3
Es llegeix en minuts
María Aragón

Introduir nens i adolescents en la lectura de vegades resulta complicat. En una època en què tenen diferents estímuls, els llibres semblen estar abocats al desinterès. No obstant, a les escoles i instituts continuen buscant mètodes perquè la lectura sigui una afició més.

Així ho intenten alguns mestres i professors que com la protagonista d’aquest fil a Twitter, la valenciana Nay, busquen la tècnica adequada per atrapar els seus alumnes. 

Per a Nay va ser una qüestió no només personal, sinó una obligació. Entén que quan els seus alumnes li diuen això que "llegir és un rotllo" ella ha de buscar solucions i fer-ho atractiu. 

A part de considerar la lectura "fascinant", sap que la seva obligació com a mestra és aconseguir que els sembli interessant. 

Així que va decidir fer-ho de forma subtil. No amb imposicions ni recomanacions directes, sinó fent-los veure que podia ser atractiu. Així que va decidir posar-se ella com a exemple, captar la seva atenció i despertar el seu interès. 

Una vegada tenia atrapats els alumnes en aquesta incògnita, va buscar el que els podia agradar. No buscava llegir per llegir, ni imposar certs llibres, sinó fer que ells se sentin partícips i partint d’això parlar d’anècdotes d’aquests llibres. 

En aquest fil viral a les xarxes socials s’ha aplaudit el resultat final: molts li van demanar llibres adaptats als seus gustos. 

Notícies relacionades

I fins i tot una mare li ha dit que el seu fill no para de demanar un ‘e-book’ com el que ella porta a classe. 

La seva actitud ha sigut molt aplaudida a Twitter, on altres usuaris han comentat experiències similars.