Publicat a Facebook

Multat amb 1.500 euros per difondre el vídeo d'una parella de la Guàrdia Civil en un bar

Un veí de Monforte de Lemos (Lugo) haurà de pagar per publicar les imatges sense consentiment dels agents.

L'Agència de Protecció de Dades ho considera una infracció greu.

zentauroepp45689773 barcelona  barcelon s  30 10 2018   deportes    la guardia c190111191604

zentauroepp45689773 barcelona barcelon s 30 10 2018 deportes la guardia c190111191604 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

"Així és com treballen aquests fills de puta un dissabte a la nit". La frase acompanyava un vídeo a les xarxes socials, on aquest veí de Monforte de Lemos (Lugo) mostrava una parella de la Guàrdia Civil en un bar cap a la una de la matinada. 

El vídeo en qüestió li ha costat una multa de 1.500 euros per part del’Agència de Protecció de Dades al considerar que es tracta d’una infracció greu. La sanció s’ha imposat gairebé dos anys després –això va passar el maig de 2017– després de la denúncia d’un dels agents al veure’s reflectit en aquesta publicació a Facebook. 

Els fets van ocórrer la matinada del 7 de maig d’aquell any quan la parella estava fent un servei nocturn. Les imatges van ser captades en el moment del descans de la parella, que portava treballant des de les 22.00. 

L’agent, segons publica La Voz de Galicia, va denunciar que el vídeo mostrava com havia entaulat conversa amb uns veïns del poble i que se'l va trobar posteriorment a les xarxes socials al ser avisat pel seu entorn. En la denúncia, va manifestar que s’havia publicat sense el seu consentiment, una cosa que ha sigut clau per a la sanció. 

Notícies relacionades

Partint de l’article 44.3.b, que considera greu "tractar les dades de caràcter personal sense el consentiment de les persones necessàries", l’Agència de Protecció de Dades assenyala que el denunciat va tractar aquestes dades sense el consentiment de l’agent de les forces de seguretat, "materialitzat en la gravació i difusió a través d’Internet de la imatge del mateix".

Tot i que la multa pot arribar a quantitats d’entre 40.001 i 300.000 euros, l’agència considera que hi ha una disminució de la culpabilitat de l’imputat i altres factors atenuants com el volum de negoci al tractar-se d’una persona física.