EXQUISITESES AFRODISÍAQUES

Testicles de pollastre i cloïsses gegantines, exquisiteses de moda a Hong Kong

Procedents de diferents parts d'Àsia, els òrgans són tallats a trossos abans de ser col·locats en una font decorada

undefined24464807 barcelona 11 12 2013 persona china comiendo en restaurante c190217102734

undefined24464807 barcelona 11 12 2013 persona china comiendo en restaurante c190217102734

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb restaurants que només serveixen testicles de pollastre o cloïsses gegantines, els hongkonguesos estan popularitzant remeis suposadament estimulants de la libido o potenciadors de la virilitat que poden semblar inusuals o fins i tot repulsius per als no iniciats.

A Hong Kong, així com en la resta de la Xina, són típics els establiments on el comensal es cuina el seu propi menjar –normalment, carn i verdures– en una gran olla amb brou que se situa al mig de la taula. A més, un assortiment de salses acompanya aquesta festa gastronòmica, incloent soja, sèsam, cacauet, marisc, espècies i picants.

Ara bé, a l’excolònia britànica aquesta particular "fondue" pot anar acompanyada d’una gran varietat d’ingredients (més de 150, alguns d’aquests elaborats de forma artesana) i diferents "parts" d’animals –cervells, cor, testicles, ronyons, sang i intestins– que per a molts pot resultar un desafiament.

Parts d’animals

Existeix una gran diversitat d’estils, però si hi ha una regla universal és aquesta: és un dels formats de menjar més socials, així que no el facis amb gent que no t’agrada.

A Hot Pot Instinct, tot i que es pot mullar pràcticament qualsevol cosa, el més demanat pels locals són delícies relliscoses i gomoses com cervells de porc, intestins d’oca, ronyons de conill i, fins i tot, testicles de pollastre, formant una menja tan salvatge com la imaginació ho permeti.

"Menjar testicles pot ser bo per a la virilitat en els homes i la pell en les dones, o almenys aquesta és la creença popular", afirma Alan Mak, amo del restaurant. Aquest empresari compta amb tres restaurants i no dubta a rebre curiosos a qui explica i ofereix les seves exòtiques viandes.

No es tira res

"Els xinesos no malgasten quan es tracta de menjar, gairebé no hi ha parts d’un animal que no es consumeixin. No obstant, en el meu cas, hi ha una cosa que mai engoliria: cavall o conill, perquè són els signes del zodíac de la meva dona i de la meva filla", afegeix.

Els testicles, de color entre rosat i grisenc i una textura cremosa similar a la d’un ronyó, tenen suposades qualitats afrodisíaques, igual com les cloïsses gegants, una altra de les especialitats de la casa.

Sostenint en alt una d’aquestes, Mak afirma que és "el més deliciós" dels ingredients que ofereix i un dels molts suposats remeis asiàtics per estimular la libido a causa del seu alt contingut en zinc, que en teoria potencia la testosterona.

De fet, la fonda compta amb la cloïssa més gran del món, la geoduck, originària de la costa oest del Canadà i els Estats Units, que tarda sis anys a aconseguir la maduresa i pot viure fins a 140 anys.

Ingredients exòtics

Es paga al voltant de 45 dòlars (40 euros) per aquesta rara menja que pot pesar fins a tres quilos i que cal preparar ‘ipso facto’ ja que la seva vida acaba poc després d’arribar als restaurants.

Així, cal bullir la cloïssa i després submergir-la en aigua gelada per servir-la crua juntament amb làmines de gingebre al "sashimi".

Així mateix, el cervell de porc –la tradició diu que afavoreix a la intel·ligència– també té el seu públic i la seva tècnica, ja que s’ha de col·locar sobre un cullerot ranurat que posteriorment descendeix lentament dins la sopa bullint, on es manté en cocció fins que el color rosat dels cervells es torna blanc.

"Altrament, el cervell es trenca i un ha d’anar buscant els trossets a l’olla calenta", aclareix Mak.

Per als paladars mes exquisits, la franquícia global Chongqing Liuyishou proposa intestins de porc farcits de mató de sang, aorta de porc servida en rodanxes que mantenen la seva textura cruixent o quallada de sang d’ànec "suprem".

Notícies relacionades

Procedents de diferents parts d’Àsia, els òrgans són tallats a trossos abans de ser col·locats en una font decorada que s’assembla a la que utilitzen les joieries als seus aparadors per exhibir els seus luxosos productes.

Però és la companyia, el compartir, la pesca de les "llaminadures" o la baralla sobre qui va robar millor la peça el que realment fa que aquest particular calder sigui tan entranyable.

Temes:

Hong Kong