AUGE DE L'ANTINATALISME A L'ÍNDIA

Un home demandarà els seus pares per haver-lo portat al món sense el seu «consentiment»

Raphael Samuel, de 27 anys i de Mumbai, compara la procreació amb el segrest i l'esclavitud

samuelfacebook

samuelfacebook

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Raphael Samuel, té 27 anys i és natural de Bombai (Índia). Preguntat pel seu "estat", assegura que és "viu i lamentant-ho [sic]". ¿Per què? "Perquè no vaig demanar néixer". Es defineix com a "antinatalista", un moviment que guanya adeptes al seu país, on els joves urbanites cada vegada es resisteixen més a la pressió social de tenir fills. Des de la seva pàgina de Facebook, Nihilanand, ha anunciat que pensa demandar els seus pares per haver-lo portat a aquest món sense el seu “consentiment”.

Si la denúncia prosperés, podria ser el germen d’una demanda col·lectiva estratosfèrica que col·lapsaria els jutjats de tot el planeta. Però vegem quins són els arguments que esgrimeix aquest noi emprenyat.

Samuel ha explicat a la revista The Print The Printque els pares "són uns hipòcrites", ja que tenen els seus fills "per a la seva alegria i el seu plaer".  I no és que ell es porti malament amb els seus –"estimo els meus pares", assegura– ni que tingui una existència difícil –"la meva vida ha sigut increïble", afirma–, però no creu que els pares tinguin dret a "fer passar una altra vida per l’escola, la recerca d’una feina..., sobretot quan aquesta persona no ha demanat existir".

Disfressa a Youtube

Amagat rere unes ulleres de sol i una barba molt espessa, Samuel explica a Youtube les raons que l’han portat fins a l’"antinatalisme". "Té una gran tradició en sectes que sorgeixen del budisme i del cristianisme, i més d’un filòsof ha argumentat que el millor que li pot passar a la humanitat és la seva extinció", afirma. Tenir fills és comparable al "segrest o l’esclavitud", defensa aquest jove antiprocreació.

Samuel, amb més de 2.000 seguidors a la seva pàgina de Facebook, no és l’únic que creu que la natalitat sense consentiment del nounat serà la nostra perdició. Alguns seguidors d’aquesta filosofia esgrimeixen raons mediambientals, ja que creuen que la raça humana està esgotant els recursos del planeta.

Al capdavant del moviment antinatalista mediambiental a l’Índia hi ha Pratima Naik, un enginyer de Bengalaru de 28 anys, que s’ha compromès a no tenir fills. A més, "hi ha molts nens que necessiten adopció", raona des de la seva pàgina, anomenada Childfree IndiaEl logo del seu perfil a les xarxes és meridianament clar: un senyal de trànsit amb un nadó de fons i una línia diagonal de prohibició. 

Notícies relacionades

"Tots som conscients de com patim en la vida", argumenta un altre antinatalista indi convençut, Alok Kumar, de 34 anys, des del seu canal de Youtube. Explica que, quan es va acostar a l’edat de casar-se, els seus pares es van indignar amb ell al saber que volia estar amb una dona que acceptés no tenir fills. "Moltes de les dones que vaig conèixer en realitat van estar d’acord amb mi, d’acord amb no tenir nens. Però elles callaven perquè tenien massa por de dir la veritat, o perquè volien complaure els seus pares", explica.

Segueix Extra  a Facebook

Temes:

Índia