Vist a Facebook

La carta viral sobre l'esforç per treure el Julen: "Junts no hi ha qui ens pari, però els polítics estan entossudits a enfrontar-nos"

Milers de persones han compartit i comentat a les xarxes socials un text sobre el treball en equip en aquest cas

"El dia que tots entenguem que aquesta hauria de ser sempre l'actitud, aquest dia començarem a ser un gran país"

zentauroepp46689881 julen apoyo gente190125110139

zentauroepp46689881 julen apoyo gente190125110139 / JON NAZCA

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

El rescat del petit Julen ha tingut tot Espanya pendent els últims dies. L’ànim de milions de ciutadans s’ha notat a Totalán (Màlaga), on també des dels primers moments es van desplaçar nombroses persones i maquinària per treballar. 

Des del primer dia, desenes de treballadors i voluntaris han dedicat tot el seu esforç a treure el nen del pou, i així s’ha demostrat amb l’enviament de maquinària i treballadors de totes les parts d’Espanya.

Ho ha volgut destacar Sergio Acedo en una publicació a Facebook que ja és viral. Acedo hi destaca que quan els espanyols treballen junts "no hi ha qui els pari", però també assenyala l’"afany d’uns pocs polítics" perquè es visqui en l’enfrontament constant. 

Sergio recorda com que hi ha empreses de Múrcia, d’Alhaurín el Grande i Màlaga que han fabricat tubs en una velocitat rècord, una cistella amb què poguessin baixar els miners, un trepant gegantí... I han cedit càmeres de fibra òptica per tenir visió del pou.

També que rescatadors asturians hi van arribar el segon dia, el fet que arribessin desenes de camions i excavadores i, fins i tot, que una enorme tuneladora deixés les seves tasques a la carretera M-40 de Madrid per desplaçar-s’hi. Per no parlar d’una associació de dones del poble que cada dia preparen esmorzar, dinar i sopar per al centenar de persones que hi treballen sense parar. 

Notícies relacionades

Per tot això, conclou: "La gent d’aquest país és l’hòstia". Recorda que Espanya és líder mundial de donació d’òrgans i missioners al món. "Quan ens posem tots a l’una no hi ha qui ens guanyi. Però hi ha un grapat de polítics entossudits en què els espanyols visquem eternament enfrontats, perquè viuen bé d’això i perquè mentre estiguem enfrontats els uns contra els altres no ho estem tots contra ells". 

Finalment, afirma que s’ha demostrat una vegada més aquesta unitat quan hi ha intenció. "El dia que tots entenguem que aquesta hauria de ser sempre l’actitud, aquell dia començarem a ser un gran país. Mentre no els donem una puntada de peu al cul als qui fan de l’enfrontament i la divisió el seu mode de vida, continuarem posant-nos pedres al camí a nosaltres mateixos".