PRIVACITAT EN DUBTE

Els teus missatges de WhatsApp poden fer-se públics per un error

Una fallada de seguretat de l'aplicació de missatgeria exposa converses privades després del canvi de número de mòbil, tot i que la targeta SIM i el terminal siguin nous

20190115 421435 whatsappe 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’aplicació de missatgeria WhatsApp ha registrat una fallada de seguretat que deixa exposades les converses antigues dels seus usuaris guardades en el seu historial i que ha afectat persones després de canviar de número de telèfon.

Com ha denunciat la desenvolupadorad’Amazon Abby Fuller a través del seu compte personal de Twitter, al canviar de número de telèfon i donar-lo d’alta a WhatsApp, el servei de missatgeria va carregar per error l’historial de converses de l’usuari anterior d’aquest mateix número, incloent xats i missatges directes tot i que no la llista de contactes.

Segons ha assegurat la mateixa Fuller, es tracta de diàlegs pertanyents a l’anterior propietari del seu nou número de telèfon, cosa que pot suposar una potencial fallada de seguretat en la privacitat de WhatsApp.

Els missatges apareguts al terminal de Fuller, a més, es mostraven en text net, sense encriptar. Whatsapp inclou en els seus missatges el xifratge d’extrem a extrem per protegir la seva privacitat però no a les còpies de seguretat.

Aquest error de 'software' s’ha produït malgrat que es tractava d’un dispositiu nou, així com d’una targeta SIM nova i, segons Fuller, les converses no es van restaurar a través de les còpies de seguretat que WhatsApp duu a terme de manera periòdica.

            Segueix Extra a Facebook

     

       

                     

Notícies relacionades

               

   

Temes:

Whatsapp