A GAL·LES

Banksy felicita el Nadal amb un grafiti que denuncia la pol·lució

El grafiter confirma l'autoria del dibuix aparegut en un suburbi de Port Talbot, on el juliol passat la pols negra de les fàbriques va cobrir carrers i cases

48627169 318013972382760 2714741698432335872 n / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’artista de carrer conegut com a Banksy ha presentat en el seu perfil oficial a Instagram el seu nou grafiti, que ha realitzat en un garatge del districte suburbà de Taibach, a la ciutat de Port Talbot (Gal·les). La localitat s’havia despertat unes hores abans amb el dibuix i des del primer moment els crítics van suggerir que Banksy podia ser l’autor de la pintada.

En el vídeo que ha penjat l’artista a Instagram pot veure’s l’obra amb la cançó infantil ‘Little snowflake’ (petit floc de neu) sonant de fons i acompanyada amb la frase "Salutacions de temporada".

Un regidor de la localitat, Nigel Thomas Hunt, va declarar als mitjans britànics al matí que estava "convençut que és una obra de Banksy", per això necessitava "ser protegida com més aviat millor per les autoritats".

Vigilància nocturna de l’obra

Ian Lewis, veí de la localitat, és la persona que va trobar la pintura i qui va construir el garatge on va ser realitzada als anys 90. Segons va explicar, va vigilar la zona durant la nit perquè "temia que l’obra pogués ser objecte de vandalisme".

El grafiti ocupa dues parets, en una s’hi mostra un nen jugant amb el que sembla neu i, a l’altra, es descobreix que els flocs amb què es diverteix són realment cendra i fum procedents de l’incendi d’un contenidor.

Notícies relacionades

Al juliol, la pols negra procedent de les fàbriques d’acer de la ciutat va cobrir cases, automòbils i mascotes, un fet que pot ser que fos la inspiració per a l’artista britànic.   

Segueix Extra  a Facebook

Temes:

Banksy