A L'ESTAT DE MISSOURI (EUA)

Un caçador furtiu, condemnat a veure 'Bambi'

David Berry haurà de veure almenys una vegada al mes el clàssic de Disney mentre compleix un any a la presó

L'home i altres membres de la seva família han matat centenars de cérvols en tres anys

cazadorbambi

cazadorbambi

2
Es llegeix en minuts

Un jutge de l’estat nord-americà de Missouri ha condemnat un caçador furtiu reincident a veure repetidament ‘Bambi’, el clàssic de Disney que narra la vida d’un cervató a qui un caçador mata la mare.

David Berry haurà de veure la pel·lícula animada almenys una vegada al mes durant la sentència d’un any a presó, imposada després d’una investigació oficialment descrita com "una de les més importants del món".

Berry i altres membres de la seva família han sigut acusats de matar centenars de cérvols durant un període de tres anys, segons han confirmat les autoritats.

"Els animals eren els seus trofeus de caça aconseguits il·legalment, principalment de nit, i només en volien els caps, perquè la resta ho deixaven enrere", ha explicat el fiscal de districte del comtat de Lawrence, Don Trotter.

El caçador furtiu condemnat "està obligat a veure ‘Bambi’, per començar, el dia 23 que ve, i després haurà de veure la pel·lícula almenys una vegada al mes durant l’empresonament", ha dictat el jutge Robert George, citat pel diari ‘Springfield News-Leader’.

Una altra condemna

A més, Berry ha sigut sentenciat a 120 dies de presó al pròxim comtat de Barton per una violació de llibertat condicional per armes de foc. A Berry també se li ha denegat la llicència i haurà de pagar una multa de 50.000 dòlars.

El seu pare, David Berry Sr., i el seu germà, Kyle Berry, també van ser arrestats a l’agost després d’una investigació de gairebé nou mesos que també va involucrar altres casos de caça furtiva casos a Kansas, Nebraska i el Canadà, que involucren 14 persones més, que s’enfrontaran a 230 càrrecs.

Controvèrsia amb els caçadors

La pena d’obligar el caçador a veure la pel·lícula del cervató no és anodina. Quan el 1942 es va estrenar ‘Bambi’, basada en el llibre de l’austríac Felix Salten –’Bambi: una vida al bosc’–, va generar una gran controvèrsia entre els caçadors, que la van veure com una veritable amenaça ideològica.

L’editor de la revista ‘Outdoor life’Raymond Brown, va qualificar la cinta com "el pitjor insult fet mai als caçadors nord-americans", fins al punt que fins i tot va néixer un ‘lobby’ per fer que es canviessin algunes expressions utilitzades al film per referir-se als caçadors. 

Altres ressenyes, no obstant, ja van enaltir els valors del film. El crític de ‘The New York Times’ Theodore Strauss va escriure: "Les pel·lícules de Disney ens ensenyen sobre com s’ha de tenir un respecte fonamental per la naturalesa. Algunes, com ‘Bambi’, van inspirar la consciència de conservació i van establir les bases emocionals de l’activisme ambiental".

Notícies relacionades

Bastants anys després, sembla que ‘Bambi’ encara continua donant lliçons als que volen amenaçar la vida salvatge.

Segueix Extra  a Facebook