RELLEU AL TRON ANIMAL

Dozer, el 'primo de Zumosol' de la vaca XL australiana

El bou canadenc, que fa gairebé dos metres, supera en quatre centímetres l'alçada de Knickers, fins fa uns dies el boví més gran del món

dozer-grande-buey-knickers-altura

dozer-grande-buey-knickers-altura

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

¡Que poc que li ha durat a la vaca australiana Knickers el títol mundial de boví més gran del món! Escassament una setmana li ha durat la fama. Ara un altre bou del Canadà és el que s’endú la palma, ja que fa 198 centímetres d’alçada, quatre més que la seva parenta llunyana.

El ‘primo de Zumosol’ de Knickers es diu Dozer i viu en un refugi d’animals de Manitoba (al centre del país). El seu amo, Karl Schoenrock, ha explicat a la televisió que li va semblar bona idea mesurar el seu bou, ja que "el seu cap és enorme en comparació amb qualsevol altre que hagis vist abans".

Sis centímetres en dos anys

D’aquesta manera va descobrir que des de l’última vegada que havia mesurat el bou, el 2016, havia crescut sis centímetres, passant dels 192 cm d’alçada fins als 198.

Dozer, el nou bou gegant. / FACEBOOK

"Dozer és un gegant plàcid", segons el descriu el seu amo. "Tenim un parell de cavalls al mateix corral que ell, i ells l’empenyen una mica i ell ho permet. És molt, molt tranquil, i molt afectuós amb els humans". 

Notícies relacionades

Pel mateix motiu que la seva parenta australiana, Dozer es va salvar fa temps de morir sacrificat, ja que tampoc cabia a l’escorxador. Des d’aleshores, aquest enorme animal, de la lliga delsanimals gegants, viu en un santuari per a animals (on van aquells que són rescatats de les granges de carn).

Segueix Extra  a Facebook