REVOLUCIÓ ENOLÒGICA

Lágrimas de Unicornio, el rosat més 'cuqui' per a mil·lennistes

El jove celler biscaí que fa dos anys va revolucionar el món del vi amb un most blau, s'atreveix ara amb un vi rosa pastel

vinounicornio

vinounicornio

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els joves emprenedors de Biscaia que fa uns anys van revolucionar el sector del vi traient Gik Blue, un vi de color blau, proposen ara brindar amb Lágrimas de Unicornio, "el rosat més rosa". Els creadors d’aquest vi d’allò més cuqui asseguren amb humor en la seva pàgina web que està "elaborat amb llàgrimes d’unicorn real criat en llibertat en un lloc secret". I per tranquil·litzar els mil·lennistes donen fe que "el procés d’extracció de llàgrimes és totalment natural i pendent de patent".

En realitat, explica Aritz López, director de comunicació de Gik Live, "el vi té aquest color rosa pastel gràcies alspigments d’arrel de remolatxa que s’utilitzen per a la seva elaboració", a partir de raïm 100%.

El crit al cel

Quan el celler basc va treure Gik Blue el 2015 un sector tan tradicional i purista com el vinícola es va escandalitzar. "Ens van dir blasfems", assegura López.

Poc després van rebre una denúncia anònima i van haver de canviar el nomenclàtor. La beguda no podia vendre’s com a vi perquè "el vi pot ser negre, blanc o rosat però mai blau segons la llei". Avui s’emmarca en la categoria d’"altres begudes alcohòliques", i està disponible en més de 25 països, com França, Alemanya, el Japó, Mèxic, els Estats Units...).

Notícies relacionades

Lágrimas de Unicornio, amb un 12% d’alcohol, es presenta com una alternativa per als que disfruten provant begudes noves. A la pàgina de Gik Live Gik Liven’hi ha diversos ‘packs’ (el de tres ampolles, per exemple, costa 39 euros). A més d’aquestes dues propostes, el celler ha tret recentment tres tipus de vi amb te (japonès, indi i anglès).

Segueix Extra  a Facebook