Vist a Twitter

Les 10 surrealistes regles d'aquest anunci per buscar company de pis

No anar gaire al lavabo, no ser a casa i no veure televisió són algunes de les normes per entrar-hi

keys-2251770 1920

keys-2251770 1920

3
Es llegeix en minuts
María Aragón

Els portals de lloguer de vivenda s’omplen d’anuncis amb exigències, unes mínimes normes de convivència que tots els interessats han de respectar. Normalment es parla de mascotes, de fumar o no fumar, si són treballadors o estudiants...

Però hi ha qui es pren molt seriosament aquest ‘tall’ en la selecció. És el cas d’aquesta persona, llogatera d’un pis a Londres, que busca la persona perfecta per a la seva vivenda amb normes tan fèrries que impliquen, per exemple, estar fora del pis vuit hores diàries, no anar gaire al lavabo o no cuinar si pots fer-te un sandvitx.

L’oferta, publicada a Facebook però viral a Twitter, narra l’estil de vida que busca. "Si és similar al meu, sou més que benvinguts". Però alertava que no volia perdre el temps, així que mostra clarament les deu regles en què basar la convivència:

1. Estar fora de casa de 9 del matí a 5 de la tarda. "Treballo des de casa i necessito el lloc per a mi. Si tens feina, això no serà un problema, i si vas a la universitat, tampoc. Els caps de setmana no passa res, però de dilluns a divendres heu de tenir un lloc on anar".

2. Ser silenciós. "Moure els poms, no empènyer portes. No fer soroll, especialment al matí. No vull que estiguis sempre corrent per casa i tirant coses.

3. Que no surti soroll de la teva habitació. "Res d’estar dues o tres hores al telèfon, escoltant ‘podcast’, veient la televisió o escoltant la ràdio. Sentit comú, estàs vivint amb més gent que vol descansar o dormir".

4. Res de ser sociable. "En aquesta casa no fem festes, no cuinem junts i no veiem la televisió junts. Tot i que cal tenir un tracte amigable, perquè això és una casa, no un hotel. No som estranys".

5. Cal tenir amics. "Vull que surtis amb els teus amics, tinguis llocs on anar, facis esport, etc. Si passes el teu temps lliure a casa veient pel·lícules i parlant per telèfon no ens agradarem. No vull que perquè jo passi el meu dia ocupada amb un ordinador a casa, el nou company pensi que pot fer el mateix. Fes coses interessants amb la teva vida".

6. La neteja, essencial. "Tenim tasques repartides i totes les setmanes hauràs de netejar el lavabo, la cuina i el terra. Això no és un pis d’estudiants ni un hotel".

7. No pots anar constantment al lavabo. "Si hi has d’anar 15 vegades al dia o cada 15 minuts, no et mudis aquí. Si dius que no passes gaire temps al lavabo perquè no trigues gaire a dutxar-te però després t’hi passes el dia a dins, aquest no és lloc per a tu. I si et passes el dia menjant llaunes de llenties i bevent cervesa, no ets benvingut. Aquí necessitem una cosa més sofisticada. 

8. Prohibit cuinar a la nit. "No es pot fer abans de les 8.30 am o després de les 11 pm. No m’agrada la gent que passa molt temps cuinant. Si et passes el cap de setmana cuinant o hores diàries perquè no saps fer-te un sandvitx, aquest tampoc és el teu lloc".

9. S’ha de netejar després de cada utilització. "Tant els plats com el lavabo. Res de plats per fregar durant dos dies".

Notícies relacionades

10. Res de visites. "No vull els teus amics al pis constantment. Nòvios i nòvies poden venir sempre que no estiguin aquí tres o quatre dies de la setmana, perquè llavors hauria de pagar el lloguer. 

¿Entesos? "Si no, tindrem problemes", diu al final del seu text, on assegura que és una persona amb qui és fàcil conviure. "Soc fàcil de portar, penso a viure i deixar viure. Si tot comença bé, la convivència serà divertida".