mort als 39 anys

Les xarxes recorden Enrique Urquijo en el 19è aniversari de la seva mort

El cadàver del líder de Los Secretos va aparèixer en un portal del barri madrileny de Malasaña

urquijo

urquijo

1
Es llegeix en minuts

Un dia com avui del 1999 moria als39 anys l’integrant més carismàtic de la banda madrilenya Los SecretosEnrique Urquijo. El cadàver del líder del grup que va firmar cançons com ‘Déjame’ va aparèixer abandonat en un portal del barri de Malasaña (Madrid). Va ser una víctima més entre aquella generació perduda dels 80 que va caure rendida a l’heroïna. Va ser el més polifacètic de la banda, no només va compondre i va escriure una extens llegat de cançons amb Los Secretos, sinó que també cantava i tocava la guitarra i el baix.

El poeta maleït de la ‘movida’ madrilenya

Notícies relacionades

Recordat ara com un dels músics més destacats de la ‘movida’ madrilenya, també tenia un altre grup en paral·lel, Los Problemas, en què artísticament va anar molt més enllà. Amb aquesta banda Enrique donava curs a tota la seva sensibilitat, componia temes més íntims i tocaven en locals menys freqüentats.

Aquest dissabte, 17 de novembre, les xarxes es van abocar a recordar el poeta maleït que va deixar 15 àlbums i cançons com ‘Ojos de gata’ o ‘Quiero beber hasta perder el control’, que estan impregnades en la memòria musical d’Espanya. 

Temes:

Música