A Facebook

Barbies per representar la violència contra les dones en les cançons

Una professora mostra la gravetat de les lletres de Maluma, Romeo Santos, Pimpinela o Ricardo Arjona a través de la nina

20181105 095021

20181105 095021

2
Es llegeix en minuts
Mamen Hidalgo
Mamen Hidalgo

Periodista

ver +

Les denúncies contra lletres que promouen la violència contra les dones en les cançons més populars es multipliquen, i si ja s’havia fet a través de vídeos o de campanyes contra cantants com Maluma, ara una professora ha volgut utilitzar la nina més famosa, la Barbie, per denunciar aquesta violència. 

La professora Carolina de la Fuente, de l’escola argentina Antonio Berni de General Pacheco (Tigre), va proposar als seus estudiants de 4t reflectir amb la Barbie i el Ken les lletres de Maluma, Ricardo Arjona, Romeo Santos o Pimpinela, entre d’altres. 

L’exhibició, anomenada 'Escrit en les cançons’, s’ha fet viral per la cruesa de les representacions:

"Que sufras para siempre y nunca pares de llorar. Que te enamores y que te vaya mal. Y que amanezcas sola en un lugar que no te puedan encontrar", diu Bruyant Myers a 'Ojalá, ojalá', representat per una nina embolicada en plàstic. Morta.

“Te dije mami, tómate un trago. Y cuando estés borracha pa' mi casa nos vamos”. La lletra de ‘Borro Cassette’, de Maluma, reflectida com una clara violació on el Ken s’aprofita de l’estat de la Barbie. 

"La encontré con otra mujer entre sus brazos, no se imagina usted que trago tan amargo, si fuera con otro hombre no importaría. No comprendí esa ironía de la vida, disparé sin importarme sin moría”. Homofòbia i violència contra les dones de Los Chakales a 'Casi la mato'.

"Yo la quería encarar. Ay, pero solo no me animaba. Fui hasta el café, busqué a mis amigos. Y la encaramos en barra". Cultura de la violació en ramat, representat per tres ninots que abusen de la Barbie. La lletra és de 'Vení Raquel, de Los auténticos Decadentes.

Kevin Roldán volia muda la dona de la seva cançó amb el mateix nom. "Quiero una mujer bien bonita callada que no me diga na, que cuando vaya a la noche y vuelva en la mañana no diga na. Que cuando no le guste que tome se quede callada y no diga na". I així la representen en aquesta ocasió, lligada de mans i amb cinta a la boca perquè no pugui parlar. 

Notícies relacionades

Un dels èxits de Pimpinela, en què la dona no serveix per a res, com reflecteix aquesta Barbie. On la dona hauria de ser una televisió. “No hay quien entienda a las mujeres. Llevo años intentándolo. Tendrían que ser como la tele, que trae manual de explicación. Prenderlas a control remoto. Callarlas tocando un botón y si te fallan o hacen rayas, mandarlas a devolución".

Finalment, Ricardo Arjona amb ‘Tu reputación’, cançó en què diu que la reputació d’una dona són les primeres sis lletres d’aquesta paraula. "Llevarte a la cama era más fácil que respirar. Tu colchón tiene más huellas que una playa en pleno verano".