RECOMPENSA PER UN ANIMAL

La màfia ofereix 5.000 euros pel cap d'un gos antidroga

La màfia italiana ofereix 5.000 euros pel cap d'un petit i brillant gos de la brigada antidroga de Nàpols

pocho

pocho

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Si no pots amb el teu enemic, alia’t amb ell o posa els mitjans perquè desaparegui. Això ha hagut de pensar la màfia italiana abans de decidir-se a oferir 5.000 euros pel cap de Pocho, un fibrós gosset que s’ha convertit en l’estrella de la brigada antidroga de Nàpols (Itàlia). Una cosa semblant al Messi dels caçadors de pols blanca, un petit exemplar que fa anar de corcoll la Camorra pels seus continus gols als traficants.

L’últim s’ha produït a Salern amb el descobriment de 30 quilos de cocaïna, un autèntic 'hat-trick' que ha portat l’organització mafiosa més antiga d’Itàlia a posar preu al cap de l’odiat gos. I és que Pocho ha descobert més de dues tones de substàncies il·legals al llarg de la seva prolífica carrera en la Policia de Nàpols, la qual cosa suposa als clans mafiosos abundants pèrdues de milions d’euros, segons publica el 'Corriere del Mezzogiorno'.

Notícies relacionades

El coniller de quatre potes s’ha convertit en un malson per als narcotraficants gràcies a la seva petita mida, que li permet accedir als llocs més recòndits i inabastables per als seus col·legues humans. Les xarxes socials es fan ressò de les seves gestes, celebrades amb magnificència pel cos de policia napolità. "El perfecte enteniment entre el gos i el seu cuidador ha permès dirigir una investigació que, amb l’ajuda de Pocho, ha permès a la policia trobar 40 grams de matèria herbàcia, així com quatre plantes de marihuana", publica aquest diari.

Sobrenom futbolístic

Abans de ser policia, Pocho vivia amb un metge que va batejar amb aquest nom en honor al sobrenom de l’exfutbolista Ezequiel Lavezzi, ídol dels seguidors del Nàpols. No obstant, l’al·lèrgia que va desenvolupar el fill de l’amo va obligar la família a desprendre’s de l’animal, que va acabar a la Policia. El seu nou amo, cuidador i ensinistrador, assegura que els èxits de Pocho només són "un joc" per al gos, al qual se’l premia amb una galeta cada vegada que descobreix l’anhelada droga.