#Apartinetes

La 'lliga d'apartinets': els vianants s'organitzen per combatre els patinets a les voreres de Madrid

Desenes de persones comparteixen a les xarxes com s'han de col·locar els patinets: recomanen els aparcaments

Diversos col·lectius, inclosa l'ONCE, alerten de la falta de civisme i la dificultat que suposa la presència a les voreres

patinete

patinete

2
Es llegeix en minuts
María Aragón

Els vianants han entrat en guerra contra els patinets a Madrid. Tot i que l’Ajuntament n’ha regulat l’ús i n’ha prohibit la circulació per les voreres, la seva presència en aquesta zona moltes vegades suposa un obstacle per als altres. 

La col·locació en qualsevol part d’aquest nou mètode de transport a la capital ha suposat que molts usuaris s’organitzessin per seguir el consell de Miguel Álvarez, un noi que va utilitzar Twitter per animar a apartar-los dels llocs per on dificultin caminar, especialment pensant en persones amb alguna discapacitat.

El que en el seu moment va anomenar com a Lliga de Defensa de les Voreres s’ha convertit en 'lliga d’apartinets', que bàsicament consisteix a apartar-los per millorar l’accés dels vianants i compartir aquest acte a les xarxes socials per multiplicar la seva difusió.

La idea és col·locar els patinets en llocs on no molestin, i per a això recomanen deixar-los en places d’aparcament on habitualment se situen motos i cotxes. Tot i que aquest aparell sona i s’il·lumina quan es desplaça sense haver-lo utilitzat en l’‘app’, molts ciutadans han posat fil a l’agulla seguint l’exemple de Miguel.

La ONCE ya advirtió del problema que suponía la falta de civismo a la hora de devolverlos.

Así que los usuarios se han puesto en marcha para limpiar las aceras.

Incluso se ha dado una unión entre quienes colocan patinetes y quienes hacen lo propio con las bicicletas.

Notícies relacionades

Continuen sumant dia i nit, perquè és una activitat que ara per ara requereix temps i esforç, però ja són centenars de patinets col·locats al seu lloc amb l’objectiu de conscienciar.

I es comencen a veure resultats. El mateix impulsor de l’activitat ho va celebrar així: