TOUR AFRICÀ

La visita de Melania Trump a Kenya en imatges

Somrient i relaxada, la primera dama dels EUA ha donat el biberó a cadells d'elefant durant la seva visita a Kenya

undefined45348299 u s  first lady melania trump takes a safari in nairobi  ken181005202747

undefined45348299 u s first lady melania trump takes a safari in nairobi ken181005202747 / CARLO ALLEGRI

3
Es llegeix en minuts
Efe

Somrient i relaxada, la primera dama dels EUA, Melania Trump, ha donat el biberó a cadells d’elefant, ha ballat amb els nens d’un orfenat i fins i tot se n’ha anat de safari en la seva visita oficial a Kenya.

“Durant l’alimentació de nadons d’elefant en un parc nacional a prop de Nairobi, la primera dama va riure més del que els periodistes recorden haver vist (mai)”, va dir a Twitter la reportera acreditada a la Casa Blanca Jennifer Jacobs, que acompanya Melania en aquesta gira africana.

Melania Trump en la seva visita a Kenya / (Reuters)

Vestida amb una camisa blanca, pantalons i botes marrons de canya alta, la primera dama va alimentar diverses cries d’elefant, primer amb certa cautela, i a mesura que es va anar sentint més còmoda, entre rialles i carícies afectuoses.

Poc després, es va embarcar en un safari d’hora i mitja pel Parc Nacional de Nairobi, a uns quants quilòmetres del centre de la ciutat, on va veure rinoceronts i búfals, dos dels denominats “Cinc grans”, títol que també inclou elefants, lleons i lleopards.

Davant una muntanya d’ivori reduït a cendres en un dels llocs de crema del parc que són utilitzats per descoratjar el comerç il·legal, l’esposa del president nord-americà, Donald Trump, va comentar a la seva guia, afligida: “És trist veure això”.

Visita a l’orfenat

Més tard, durant la seva visita a l’orfenat The Nest a Nairobi, la primera dama va ser rebuda amb una cançó de benvinguda interpretada per un grup de nens vestits amb camises grogues.

Com a part de la seva iniciativa “Be Best” (Sigues millor), va donar en aquest orfenat diversos objectes com ossos de peluix, llibres i mantes; i fins i tot, es va animar a ballar amb un grup de nois una mica més grans.

Melania al costat dels nens de l’orfenat / reuters

“És agradable ser aquí”, va declarar instants abans de començar a llegir-los un conte sobre animals al pati de terra, davant de l’atenta mirada dels menors que en aquesta instal·lació superen la centena.

A la tarda, es va reunir breument a la residència presidencial amb la primera dama de Kenya, Margaret Kenyatta, abans de dirigir-se juntes al Teatre Nacional de Kenya per presenciar una actuació popular de dansa Sarakasi.

Les dues dones comparteixen esforços a favor del benestar social dels nens: Melania amb la seva iniciativa “Be Best”, centrada en la salut i educació infantil; i Margaret amb el seu projecte “Beyond Zero” (Més enllà del zero) amb objectius similars.

Al finalitzar l’obra, que va combinar dansa tradicional, música moderna i gimnàstica acrobàtica, Melania –somrient i relaxada– va pujar a l’escenari i va saludar un a un els ballarins personalment.

Tour africà

La primera dama va arribar a Kenya dijous a la nit, després de la seva visita a Ghana i Malawi, on va visitar projectes d’educació i sanitat infantil finançats per l’Agència Nord-Americana per al Desenvolupament Internacional (Usaid), a més de llocs històrics com la fortalesa esclavista de Cape Coast, a l’oest d’Accra.

Melania Trump posarà fi a la seva gira africana diumenge vinent a Egipte, on s’espera que conegui diversos projectes turístics i de conservació, i també que visiti les piràmides de Gizeh.

Melania amb un nen / reuters

Notícies relacionades

Aquesta gira mostra una cara més amable del Govern dels EUA cap al continent africà, després que el gener passat el president Trump qualifiqués, segons informes de premsa, com a “forats de merda” el Salvador, Haití i diversos països africans.

“La gran primera dama del nostre país, Melania, està tenint un gran èxit a l’Àfrica. La gent l’estima, i ella els estima. És una cosa bonica de veure”, va escriure ahir, dijous, a Twitter Donald Trump.

Temes:

Melania Trump