POLÈMICA

Miss Colòmbia ataca Miss Espanya per ser transgènere

Immediatament, portaveus de la comunitat LGTBI a Colòmbia i diferents personalitats han rebutjat els comentaris

zentauroepp31557225 gra243  c diz  23 10 2015   fotograf a facilitada por fundac181003211408

zentauroepp31557225 gra243 c diz 23 10 2015 fotograf a facilitada por fundac181003211408

2
Es llegeix en minuts

La nova Miss Colòmbia, Valeria Morales, ha criticat la participació en el pròxim concurs de Miss Univers de la transgènere espanyola Ángela Ponce i ha creat una gran polèmica entre la comunitat LGTBI.

Les declaracions de Morales, que va guanyar la corona diumenge passat i que representarà Colòmbia en el certamen que tindrà lloc al desembre a Tailàndia, van ser publicades pel canal de televisió RCN.

En l’entrevista a la reina de la bellesa li van preguntar la seva opinió sobre la participació en Miss Univers de Ponce, de 26 anys, una transgènere que el 2 de juliol va ser elegida Miss Espanya.

"El regnat de bellesa és per a dones que naixem dones i crec que per a ella també seria un desavantatge; per això, s’ha de respectar la idea, però no compartir-la", va indicar Miss Colòmbia.

Posteriorment, la noia, estudiant de comunicació social que va representar el departament de Valle del Cauca en el concurs nacional, va reiterar el comentari en altres mitjans de comunicació.

"Crec que les dones tenen la seva essència i autenticitat. Hi ha desenvolupaments diferents i tenim espais diferents on podem destacar. Nosaltres tenim el nostre concurs i elles tenen el seu, però, si Miss Univers la rep, l’acceptaré amb tot l’afecte i el respecte que es mereix", va dir.

Immediatament, portaveus de la comunitat LGTBI a Colòmbia i diferents sectors van rebutjar els comentaris.

Rebuig unànime

La senadora Victoria Sandino, del partit polític Força Alternativa Revolucionària del Comú en què es va convertir la guerrilla de les FARC després d’haver firmat la pau el 2016, va mostrar a Twitter el seu disgust.

"Podríem recordar a la senyoreta Valeria que el concepte de dona és polític i no necessàriament està associat a la biologia. El gènere es construeix i hi ha milers de possibilitats de ser dona", va manifestar Sandino.

Notícies relacionades

Tot i que Miss Espanya no ha respost a les crítiques de la colombiana, en mesos anteriors sí que es va referir als que qüestionen la seva presència en el concurs de bellesa.

"Als que em critiquen, m’agradaria dir-los que soc una dona, soc una dona trans, i tinc dret a ser-hi", va dir Ponce a un periodista

Temes:

Colòmbia