Vist a Twitter

¿A qui odien a la teva província? El mapa de la rivalitat entre ciutats espanyoles

Galícia i Astúries són les comunitats més estimades per la resta d'espanyols

Múrcia i Madrid cauen pitjor que Catalunya

ocho apellidos catalanes

ocho apellidos catalanes

3
Es llegeix en minuts
María Aragón

La rivalitat entre pobles, ciutats o províncies és tan habitual que a ningú el sorprèn que existeixi un patró, una sensació global que sempre hi ha algú a qui odiar (o estimar).

Segur que al teu poble o ciutat sentiu certa animadversió cap al poble veí, aquest que ha acaparat tota l’atenció, la indústria, el comerç i la fama sense merèixer-ho més que el teu. O aquest on tenen un caràcter tan especial que sembla mentida que només us separin cinc quilòmetres. Per no parlar de qüestions més genèriques, com les sensacions que produeixen els madrilenys en la resta d’Espanya o quina és la ciutat que pitjor cau.

Tot i això, no tot és odi, també es generen certes simpaties. ¿A qui no li cauen bé els asturians? 

Com que tot eren suposicions, la web Electomanía s’ha proposat demostrar amb dades aquestes fílies i fòbies. I ho ha fet a través d’una taula en la qual es pot comprovar a qui odia cada ciutat

L’ha rescatat el tuitaire 'Pamplinero', que ho considera una "meravella". 

Entre aquestes dades hi ha qüestions molt destacables. Per exemple, que a Barcelona valoren molt poc Madrid, Melilla, Ceuta i Múrcia, mentre que tenen una gran simpatia per la resta de Catalunya, les Balears i el País Basc. Per la seva banda, Catalunya no rep la simpatia de Ceuta, Salamanca ni Badajoz, les tres províncies que pitjor nota li posen.

Ceuta és la província que pitjor cau. Té una nota molt baixa de Zamora, Terol, Lugo, Girona i Biscaia. Astúries i Galícia, per la seva banda, s’emporten el premi a les comunitats més estimades. 

¿Com cau la capital a la resta d’Espanya? Madrid amb prou feines passa del notable en general, i té qüestionaments molt destacats, com el de Lugo, Terol, Biscaia i Girona, que no li donen l’aprovat. Burgos, Conca, Guadalajara i Toledo li donen un notable alt. És a dir, Castella-la Manxa és l’aliada que sosté la nota de Madrid.

Després hi ha dades curioses i que també ha destacat aquest tuitaire. Com el fet que a Lugo no tinguin cap odi especial, sinó que odiïn tothom per igual. O que Múrcia i Madrid caiguin pitjor que Catalunya.

En les dades es filtren temes que eren bastant esperats, com el rebuig que sent Lugo envers Castella i Lleó i que Terol vol existir. 

Notícies relacionades

O que els bascos cauen bastant bé.

La taula s’ha realitzat amb més de 1.600 respostes a tot Espanya i compta també amb un rànquing del veí més amable, en què Portugal ha sigut l’agraciada superant el Marroc. ¿Trobes a faltar alguna fòbia? Pots consultar totes les dades aquí.

Temes:

Twitter