Esport en l'embaràs

Crítiques a Patricia Montero per fer ioga durant l'embaràs i mostrar-ho a Instagram

L'actriu, amant de l'esport, va compartir una fotografia que a alguns dels seus seguidors els va semblar arriscada

patricia

patricia

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Patricia Montero disfrutava d’un plàcid dia estiuenc a la Torre de Cerro Gordo, un sender de Granada on passava un cap de setmana amb la família. Un “cap de setmana perfecte”, com deia ella. 

L’actriu, que a través de les  xarxes socials i el llibre 'Pon en forma tu yo interior' ha mostrat infinitat de vegades la seva passió per l’esport i en especial pelioga, va decidir pujar una complicada postura —per als no habituals d’aquest esport— en un lloc espectacular. Com feia sempre.

Però aviat van créixer les crítiques i la polèmica. La diferència, aquesta vegada, és que fa tot just unes setmanes que la protagonista, exconcursant de MasterChef, havia anunciat que esperava el seu segon fill. Una circumstància que ha servit perquè a les xarxes socials, especialment en el seu perfil d’Instagram, on va compartir aquesta imatge, li ho retraguessin. 

El debat automàticament va saltar als comentaris de la imatge: ¿pot una d’embarassada fer ioga? Així que tots van treure el metge que porten dins per opinar: “És molt sa fer ioga en l’embaràs, però em sembla que aquesta postura i aquest lloc es poden deixar per al postpart”, deia un. “¿Si estàs embarassada ho pots fer? Al meu metge no li semblaria gaire bé”, afegia una altra usuària. 

Hi havia qui no podia explicar-se que la foto fos actual. “¿Pot ser que sigui d’abans d’estar embarassada? Diuen que els tres primers mesos no pots practicar ioga, sobretot invertides”. I hi havia qui afegia la seva ignorància com a currículum per afirmar amb rotunditat que això està malament: “No necessito tenir un títol per saber-ho. He estat envoltada de dones 'mom fit' que es posen a fer coses guai i després se’n penedeixen”. 

Notícies relacionades

Finalment, hi ha qui diu que “evidentment” pot fer el que vulgui amb el seu cos però que sap perfectament la controvèrsia que es produirà: “Crec que ho fa amb tota la intenció que parlem d’ella”. 

Malgrat les crítiques, també hi va haver moltíssims comentaris d’admiració i recolzament, en els quals només se celebrava la seva flexibilitat, el seu amor per l’esport o que sempre estigués amb un somriure. Els seus seguidors més ferris deien amb contundència que això no era cosa de ningú: “Quines tonteries es llegeixen. El seu cos, la seva vida i les seves decisions”, acabaven.