Vist a Twitter

El fil de Twitter que reflexiona sobre el paper del consumidor davant de les polèmiques condicions laborals a l'alta cuina

Considera que igual que escandalitzaria el menjar d'origen estrany ens hauríem d'alertar per les condicions dels treballadors

restaurant-449952 1920

restaurant-449952 1920

3
Es llegeix en minuts
María Aragón

Les condicions laborals de treballadors i becaris dels restaurants de més fama a Espanya estan sent el xafardeig de l’últim any des que es revelés el mètode de treball del xef Jordi Cruz. 

Ara és Azurmendi qui es troba a l’ull de l’huracà per amuntegar els seus becaris, segons publica El Confidencial, i a les xarxes el debat no ha passat desapercebut. 

L’usuari José Mª Echarte posava el focus en el comportament dels consumidors i la hipocresia quan parlem de les condicions del menjar o dels mateixos treballadors. Així que posa una hipotètica situació en la qual dos senyors de la guia Michelin arriben a un determinat restaurant d’incògnit. 

Aquests dos homes mengen un menú amb "noms de fantasia" però gens identificable: aire de carn, textura de múscul. Aquesta classe de coses que es mengen als restaurants de luxe i on ningú sap què es posa a la boca més enllà del postureig. Ells, encantats:

Per no quedar-se amb el dubte, pregunten per la gran incògnita, què hi ha darrere d’aquests meravellosos plats. I aquí arriben les grans sorpreses.

En aquesta situació, i davant de tal despropòsit, José Mª vol pensar que aquests inspectors no només no li posaran més estrelles al restaurant, sinó que li trauran les tres que té en el seu historial. 

I aquí comença el joc: ¿Què passa si parlem d’explotació darrere de la cuina i no de l’origen del menjar? A partir d’aquí, posa diversos exemples publicats en premsa de becaris en pèssimes condicions i treballant massa hores sense parar, cobrant poc o res i en vivendes infrahumanes. 

En aquest sentit, també qüestiona el comportament dels ciutadans, els consumidors d’aquests productes. ¿Potser no els importa les condicions en les quals estan els treballadors perquè aquest magnífic menjar sigui a sobre de la taula?

Notícies relacionades

Així que proposa una solució, basada principalment en la consciència de classe i la unió dels treballadors: no consumir una cosa que provoca aquestes situacions per a altres treballadors. 

Conclusió: