23.000 pamflets

El Govern Basc retira un fullet de turisme que situa Euskadi a Castella-La Manxa

El Departament de Turisme ha reconegut que s'ha produït un error però ha recalcat que la culpa no és de la conselleria

basquecountry

basquecountry

1
Es llegeix en minuts
Efe / Bilbao

El Govern Basc s’ha vist obligat a retirar 23.000 fullets turístics promocionals, alguns d’ells ja distribuïts per diverses oficines de turisme, perquè en un mapa europeu imprès de la publicació se situa geogràficament el País Basc al territori de Castella-La Manxa.

En aquesta contraportada del fullet figuren dos mapes. El situat més amunt correspon al País Basc amb el nom de les tres capitals, mentre que en el de baix n’apareix un altre amb una part d’Europa on s’inclou un punt vermell per assenyalar on s’ubica Euskadi dinsd’Espanya. Aquest punt està situat a Castella-La Manxa.

Aquest error s’ha difós per les xarxes socials, on ahir dimecres es van succeir comentaris i bromes per part de diversos usuaris com “Castella La Basca”, “Un fullet turístic del Govern Basc posa Euskadi mirant cap a Conca”, “Els bascos posem Euskadi on ens dona la gana”, “¿No serà que Conca també és Euskadi?”.

Fins i tot algun partit com EH Bildu s’ha fet eco de l’error i ha publicat: “Tampoc un s’ha d’estranyar. Un Govern que no sap cap a on va difícilment sabrà on és”. El Departament de Turisme, Comerç i Turisme del Govern Basc, dirigit pel socialista Alfredo Retortillo, ha reconegut que s’ha produït un error però ha recalcat que la culpa no és de la conselleria.

Ha explicat que el disseny que va fer l’empresa adjudicatària Bell per al Departament és “absolutament correcte” i es va enviar al servei de publicacions del Govern Basc. “L’error, per tant, es deu d’haver produït en el procés de fotocomposició i impressió d’aquest servei”, ha subratllat el Departament de Turisme.

En total han sigut 23.000 els fullets que es van imprimir amb aquest error, concretament els que estan en anglès. En la resta dels publicats en altres idiomes la ubicació del País Basc impresa és la correcta, han confirmat les fonts.

Notícies relacionades

Dels 23.000, 18.000 encara no s’havien distribuït i eren en un magatzem, mentre que la resta es va repartir entre les oficines de la xarxa basca d’oficines de turisme, que posteriorment s’utilitzen en fires i esdeveniments externs per a la promoció d’Euskadi.

Des del Departament han assegurat que desconeixen si alguns dels fullets turístics amb l’error s’han distribuït fora del País Basc.