CRÍTICA EN LES XARXES

James Rhodes esclata a Twitter: "Em cago en Déu i en l'Església"

El conegut pianista s'ha cagat en Déu i en l'Església després de conèixer-se que el Vaticà no condemnarà un capellà pederasta

zentauroepp45025803 madrid  14 09 18  sociedad   james rhodes  pianista  se une 180914120258

zentauroepp45025803 madrid 14 09 18 sociedad james rhodes pianista se une 180914120258 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

El conegut pianista James Rhodes ha compartit una dura crítica a Twitter: “Em cago en Déu i en l’Església”, després de conèixer el cas del capellà José Manuel Ramos Gordón.

El comentari, acompanyat d’un tuit de Jesús Cintora en què el periodista comenta una notícia del ‘Faro de Vigo’ sobre el cas Ramos Gordón, ha sigut clar i ha desencadenat infinitat de respostes.

El capellà José Manuel Ramos Gordón està acusat de cometre abusos sexuals a l’escola Joan XIII de Puebla de Sanabria (Zamora) entre el 1981 i el 1984 i el Vaticà ha decidit suspendre'l del seu ministeri i desterrar-lo durant 10 anys de la diòcesi d’Astorga, a la qual pertany el poble.

Tolerància zero

Rhodes, conegut pel seu activisme contra els abusos sexuals després d’haver-los patit ell de nen, sempre ha intentat utilitzar la seva fama com a altaveu per portar més lluny el missatge de tolerància zero en aquests casos. 

No passa inadvertit que el missatge del pianista ha sigut publicat només uns dies després de la detenció de Willy Toledo per no haver acudit a declarar en dues ocasions davant del jutge per la denúncia interposada per l’Associació Espanyola d’Advocats Cristians. Toledo suposadament "va violar els sentiments religiosos" amb un comentari publicat a Facebook en què va escriure: "Em cago en Déu i em sobra merda per cagar-me en el dogma de la santedat i la virginitat de la Verge Maria". 

Notícies relacionades

La Congregació per a la Doctrina de la Fe de la Santa Seu, que va emetre la resolució sobre Ramos Gordón, va reconèixer que el capellà és culpable d’un delicte greu d’abusos sexuals a menorsi considera provats els fets, que van ser denunciats per una de les víctimes el 2017, però es van produir fa més de 30 anys.

Malgrat això, com que la denúncia va ser tardana, els abusos ja han prescrit, perquè el termini màxim són 15 anys des que la víctima compleix 18 anys. Una vegada transcorreguda una dècada de desterrament, Ramos Gordón serà lliure de tornar a la seva diòcesi per viure a la casa sacerdotal i celebrar l’eucaristia amb autorització expressa, segons va informar dilluns el bisbe d’Astorga, Juan Antonio Menéndez.