A Maharashtra, Índia

En recerca i captura la tigressa "devoradora d'homes" acusada de matar cinc persones

El Tribunal Suprem ha rebutjat que es protegeixi l'animal, per tant, els guardaboscos poden disparar-li a matar

30636983 59

30636983 59

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La vida d’una tigressa i els seus cadells corren perill a l’estat occidental de Maharashtra, al’Índia, després  que hagi sigut acusada de matarcinc persones en les últimes setmanes, motiu pel qual el Tribunal Suprem va determinar que els guardaboscos del lloc poden disparar-li a matar si no aconsegueixen capturar-la amb vida.

A causa de la ràpida desforestació d’aquesta zona, els tigres sovint entren en conflicte amb els vilatans que viuen a prop de les reserves naturals, motiu pel qual es produeixen aquest tipus d’incidents, on els felins ataquen les persones i es converteixen en "devoradors d’homes". Per això, el tribunal va dir que no interferirà si els guardaboscos es veuen obligats a disparar el tigre si no aconsegueixen capturar-lo.

El mètode de captura

El funcionari forestal Pradip Rahurkar va dir que les autoritats intentaran primer "tranquil·litzar i capturar la tigressa"coneguda com a T1. "Si això no té èxit, l’animal haurà de rebre un tret per evitar més pèrdua de vides humanes", va afegir el funcionari, però els activistes que van interposar l’apel·lació al Tribunal Suprem han qüestionat si l’animal és responsable d’aquests assassinats o la desforestació ha obligat els tigres a atacar a causa del seu instint natural.

L’animal va ser vist per última vegada al districte de Yavatmal. Les autoritats van dir que també intentaran tranquil·litzar els dos cadells de la tigressa i un tigre mascle anomenat T2, que ha sigut vist vagant pel mateix territori, però segons els testimonis no ha sigut el culpable de cap mort.

Els dos peticionaris que van portar el cas al tribunal van al·legar, a més, que el departament forestal no té l’"experiència necessària" per capturar l’animal viu i acabarà disparant-lo. "Estem fent tot el possible per salvar la T1  perquè són innocents i vitals per al nostre ecosistema", va dir Ajay Dubey, un dels peticionaris i conservacionista de la vida silvestre a la BBC abans que el tribunal desestimés l’apel·lació.

Esforços de conservació

L’Índia és la llar del 60% dels tigres del món i la població de tigres, que havia anat disminuint durant diversos anys, ha augmentat constantment des del 2006, quan el país va augmentar els esforços de conservació.

El 2014, un cens nacional va mostrar que la població de tigres havia augmentat de 1.706 el 2011 a 2.226, cosa que resulta un augment del 30%. Això va ser atribuït als activistes, les iniciatives del Govern per optimitzar les campanyes de conservació i la conscienciació als pobles.

Notícies relacionades

El 2017, un tribunal de Maharashtra va confirmar l’ordre de matar un tigre culpat d’assassinar quatre persones, malgrat que els activistes insisteixen que l’animal ha de ser tranquil·litzat i traslladat a un altre lloc.

La majoria dels atacs contra persones són una trobada casual que va sortir malament i les víctimes rares vegades són arrossegades com a preses. Però una sèrie d’atacs a persones en ràpida successió es considera un signe revelador d’un anomenat "devorador d’homes", fet que posa en perill els habitants dels poblets veïns.

Temes:

Índia