Salven una zebra nascuda fa poc que va caure a l'aigua al Bioparc de València

Uns cuidadors es van llançar a la ria per evitar que la cria morís ofegada

cebra / periodico

1
Es llegeix en minuts
Euoropa Press / Valencia

Els cuidadors de Bioparc València van salvar la tarda d’aquest dimecres la vida d’una zebra nounada que va caure accidentalment a la ria després delpart, segons han informat aquest dijous el parc en un comunicat.

La Niña, una de les zebres que habita a la zona de la sabana de Bioparc, es va posar de part cap a les 14.45 hores d’aquest dimecres i el parc va activar el protocol del departament tècnic que, en aquests casos, suposa observar i confirmar que la vida s’obri camí de la forma més natural.

No obstant, després de desprendre’s el cordó umbilical i la placenta, la nounada va caure a l’aigua de forma accidental i corria perill de morir ofegada. Per això, els professionals de Bioparc van decidir actuar vetllant pel benestar de l’animal i valorant el risc i intervenció necessària i es va decidir que dos cuidadors es fiquessin a la ria foragitant la nerviosa mare que també intentava entrar a l’aigua per auxiliar el seu nounat.

Final feliç

En uns segons van aconseguir agafar el poltre i deixar-lo sa i estalvi, moment en què la mare va començar a llepar-lo acuradament per comprovar que estava bé. Amb el “final feliç” els visitants i el personal del parc “van respirar alleujats i van mostrar la seva alegria i emoció amb aplaudiments i felicitacions”, segons les mateixes fonts.

Notícies relacionades

Després d’una nit tranquil·la, el poltre i la femella es troben bé i instintivament el petit segueix la seva mare, que manté la protecció i alleta a demanda, mentre l’altre poltre que va néixer al juliol i la resta del ramat, no amaguen la seva curiositat pel nouvingut, han confirmat.

La mare, La Niña, va arribar el 2007 del Zoo de Halle (Alemanya) i el pare, Zambé, va ser traslladat des de Safari de Peaugres (França) el 2012.

Temes:

Animals