A CHANGE.ORG

Milers de firmes demanen que se substitueixi la creu del Valle de los Caídos per una estàtua de Batman

La iniciativa, proposada per Alessio Garcai, ha acumulat ja més de 13.000 firmes

lainz44898490 madrid  21 08 2018  valle de los caidos   foto  jos  luis ro180904170157

lainz44898490 madrid 21 08 2018 valle de los caidos foto jos luis ro180904170157 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

El Govern socialista de Pedro Sánchez va iniciar el mes d’agost passat els tràmits per a l’exhumació de les restes mortals del general Francisco Franco de la seva tomba del Valle de los Caídos, i des d’aleshores la polèmica ha sorgit amb tots i cada un dels aspectes d’aquest procés.

L’última d’aquestes ha sorgit de la mà de l’usuari de la plataforma Change.org Alessio Garcai, que ha iniciat una campanya de recollida de firmesper substituir la creu que adorna el mausoleu de Franco per una estàtua de Batman

"Proposo al Congrés dels Diputats de Gotham que voti la demolició de la creu i, al seu lloc, aixequi una estàtua de Batman, perquè és l’heroi que ens mereixem, i és l’heroi que ara necessitem", resa la petició en Change.com publicada per Garcai.

"Figura que engloba a tots"

"Si existeix una figura que englobi totes les classes socials, totes les ideologies polítiques, a bandits i facinerosos, a la classe mitjana treballadora (ha!; ha!; ha!, demano disculpes per això), als nacionalistes d’aquí i d’allà (amb el Kevlar pintat ja no té un cinturó groc)...aquell és Bruce Wayne. Ens ha deslliurat de tots els mals haguts i per haver, i avui ESPANYA (en majúscules, perquè l’ocasió s’ho mereix) està mancada de figures heteropatriarcals que ens motivin i ens donin forces per començar cada dia per anar a segellar l’atur.", escriu l’usuari.

Notícies relacionades

Fins aquest dimarts, més de 13.000 persones han firmat ja aquesta petició que ha aconseguit un màxim recolzament i difusió a les xarxes socials. 

El Govern de Pedro Sánchez ha calculat que l’exhumació de Franco es podria retardar fins a principis del 2019 per complir amb regularitat els terminis i procediments. A més li donarà una oportunitat a la família de Franco per emportar-se les restes del dictador, sinó ho farà el govern.