Un jutge ordena la detenció de l'actor Willy Toledo

Per no haver acudit a declarar en dues ocasions després de la denúncia de l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians

20180904 405572 willytoledoe 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un Jutjat de Madrid ha emès una ordre de detenció contra l’actor Willy Toledo per no haver acudit a declarar en dues ocasions després de la denúncia de l’Associació Espanyola d’Advocats Cristians per una suposada vexació dels sentiments religiosos, segons informa aquesta organització.

L’Associació Espanyola d’Advocats Cristians va denunciar davant de la Fiscalia uns comentaris ofensius, difosos per Willy Toledo a través de Facebook el juliol del 2017, que segons el parer d’aquesta organització vexaven els sentiments religiosos.

Després que l’actor eludís dues citacions el Jutjat d’Instrucció número 11 de Madrid ha ordenat la seva detenció i posada a disposició, de la justícia per al pròxim dia 13, concreta l’organització denunciant en un comunicat.

Delicte d’odi

A més, Advocats Cristians anuncia que demanarà al jutge que valori l’existència d’un delicte d’odi després que l’actor justifiqués per televisió que durant la guerra civil van afusellar persones a causa de la seva fe i que van incendiar esglésies perquè "alguna cosa devien haver fet".

Recorda que "són paraules que va dir en directe durant un cara a cara amb la presidenta de l’associació en el programa Al rojo vivo, de La Sexta".

Notícies relacionades

En el comunicat la presidenta de l’Associació Espanyola d’Advocats Cristians, Polonia Castellanos, defensa que "tots som iguals davant de la llei" i que, per tant, Willy Toledo "té l’obligació d’acudir al Jutjat si el cita un jutge, tot i que ell cregui que té privilegis especials per la seva posició social".

Després de la declaració de Willy Toledo, el jutge decidirà sobre la continuació de la instrucció amb les proves que sol·liciti la Fiscalia i Advocats Cristians o si és procedent l’obertura de judici oral.