ACTE REIVINDICATIU

Denunciada una artista per exhibir-se nua davant la Verge de Lourdes

Els pelegrins, alarmats per la performance, van provar de tapar la dona immediatament

arte car 1200

arte car 1200

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Santuari de Nostra Senyora de Lourdes ha anunciat que ha interposat una denúncia contra l’artista francoluxemburguesa Déborah de Robertis. Divendres a la tarda, 1 de setembre, la susdita es va despullar a la Gruta de les Aparicions, davant l’estàtua de la miraculosa VergemiraculosaVerge, durant un acte religiós. La performance va alarmar els feligresos allà presents, i van ser els mateixos pelegrins els qui van provar de tapar i desallotjarDe Robertis abans que arribessin els membres de seguretat del lloc.

Tal com s’aprecia en el vídeo compartit per la mateixa artista, de 34 anys, a Youtube, i tal com va descriure el setmanari Le Journal du DimancheDe Robertis es va situar davant la Verge, nua, amb les mans en posició de pregària i el cap cobert amb un vel blau. L’acte reivindicatiu va acabar amb un guàrdia de seguretat fent –literalment– l’abraçada de l’os a l’artista, i traient-la ràpid d’allà. Després seria detinguda per la policia.

Disculpes del Santuari

"Hem descobert que es va tractar d’un acte premeditat, vinculat a una intenció suposadament artística", ha denunciat el Santuari en un comunicat. L’organisme ha condemnat aquest "acte d’exhibicionisme, que va impactar els fidels presents a la gruta en aquell moment" i va deplorar "tal menyspreu de la consciència religiosa i de la llibertat de culte". "Totes les nostres disculpes als pelegrins presents en aquell moment i, en particular, a les famílies amb nens", va apuntar.

Exhibició sexual

De Robertis serà jutjada el maig del 2019 en un tribunal correccional per exhibició sexual, segons ha detallat el fiscal de Tarbes, Pierre Aurignac, en l’emissora de ràdio francesa Europe 1. L’artista va ser citada per exhibicionisme l’octubre del 2017, després d’haver realitzat un acte similar alMuseu del Louvre de París, però la Justícia la va posar en llibertat acceptant que es tractava d’un acte militant i artístic per obrir interrogants sobre el lloc de les dones en la història de l’art.

Debat a les xarxes

Notícies relacionades

La notícia sobre el succés ha generat un gran debat a les xarxes socials, especialment a Twitter, en què els usuaris recolzen i critiquen igual els actes de l’artista. També hi ha, és clar, els qui s’ho prenen amb humor.  "L’art no està fet per seguir dogmes, sinó per fer preguntes", diu un tuitaire. "No és artístic ni estètic, és només un atac lamentable en un lloc de culte i un insult a la fe cristiana", comenta un altre. "Finalment un miracle a Lourdes", sentencia un tercer.

Segueix Extra a Facebook

Temes:

França