Descobertes imatges d'un nu de Marilyn Monroe a 'Vides rebels'

L'escena, considerada massa atrevida, no va ser inclosa a la pel·lícula, però tampoc va ser destruïda

monroe

monroe / BCN

1
Es llegeix en minuts

Unes noves imatges de Marilyn Monroe despullada han sigut descobertes més de 50 anys després d’haver sigut gravades durant el rodatge de la pel·lícula ‘Vides rebels’,que va protagonitzar el 1960 la mítica actriu amb una altra icona del cine, Clark Gable.

En la seqüència –eliminada de la versió final de la cinta i que es va pensar que havia sigut destruïda– Monroe deixa caure el llençol que cobreix el seu cos després d’una escena romàntica amb Gable en el que hagués sigut el primer nu d’una actriu nord-americana en un llargmetratge.

Més de mig segle després del rodatge, l’escriptor Charles Casillo revela al llibre ‘Marilyn Monroe: The Private Life of a Public Icon’ (Marilyn Monroe: La vida privada d’una icona pública) que la cinta amb les imatges, que es van considerar massa atrevides, mai va ser destruïda.

El productor no va destruir les imatges

L’obra descobreix que Frank Taylor, un dels productors de ‘Vides rebels’, va conservar les imatges de Monroe despullada, que després van passar en mans de Curtice Taylor, fill del productor. “Moltes vegades, les preses que no s’utilitzaven es destruïen. Però Frank Taylor creia que eren tan importants i innovadores que les va conservar”, explica Curtice Taylor al llibre de Casillo, que es presenta aquest dimarts. Segons explica Curtice, el seu pare va mantenir la cinta que plasma l’escena en un armari fins a la seva mort el 1999.

Les imatges del nu de Monroe, amb so, duren uns 45 segons i conformen una escena més natural que la que finalment es va incloure en la versió final de la pel·lícula, opina Curtice Taylor. “¿Per què es taparia amb un llençol una dona que està asseguda sobre un llit, quan no hi ha ningú a l’habitació, mentre intenta posar-se una brusa alhora? No té sentit”, reflexiona sobre l’escena el fill del productor. 

Notícies relacionades

‘Vides rebels’ va ser l’últim llargmetratge tant de Marilyn Monroe, que va morir a l’any següent per una sobredosi de somnífers, com de Clark Gable, qui va morir d’un atac al cor dies després d’acabar el rodatge.

Fins ara, s’havia pensat que l’únic nu de l’actriu havia tingut lloc a la seva última cinta, ‘Cuando menos te lo esperas’, que no va arribar a acabar-se.

Temes:

Cine