On Catalunya

EL PLAYÓLOGO / VIDA DE PLAYÓLOGO

¡Al rescat!

Em trobo molt sovint amb gent amb problemes que reclama la meva ajuda

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Álvarez

Gairebé cada dia que surto a explorar les costes amb la meva llanxa em trobo amb gent amb problemes que reclama la meva ajuda. No sé si és simple coincidència, però de vegades em fa pensar: ¿Hauré de deixar el meu ofici de ‘playólogo’ pel d’àngel de la guarda?

La veritat és que començo a tenir dubtes sobre quina professió és més satisfactòria... si la meva o la de l’àngel rescatador. Em fa la sensació que a dins meu hi ha alguna cosa o algú que prefereix remolcar un altre vaixell. Mira que soc un paio afortunat –amb aquesta professió que és més una benedicció que un ofici–, però he d’admetre que aquests successos m’alegren la vida fins i tot més que la meva habitual vida de ‘playólogo’.

Aquí us deixo un vídeo del meu últim rescat a una família d’australians amb dos nens petits que em vaig trobar amb el veler avariat (no s’engegava el motor i no hi havia prou vent per utilitzar les veles) a prop de cala d’Egos, a Mallorca. Vam sortir a disfrutar fent esquí aquàtic i me’ls vaig trobar fent-nos senyals molt espantats en un lloc sense cobertura. La ràdio no els funcionava i estaven fora de si.

Notícies relacionades

Es notava que no tenien gaire experiència i amb dues criatures plorant a bord la perfecció del perill es multiplica. Ens hi vam acostar, evidentment, per interessar-nos pel seu estat i tot i que podíem haver tornat a port i sol·licitar ajuda a Salvament Marítim vam preferir no fer-los esperar i remolcar-los nosaltres mateixos. Estava a punt de fer-se de nit i estaven terroritzats... Ens van oferir tots els diners que portaven amb ells ¡i fins i tot el rellotge i el telèfon mòbil! Pobres. No vegis l’ensurt que tenien. Però el que menys s’imaginaven era que el rescat els sortiria gratis. ¡Sí, gratis! Quina cara d’estupefacció que van fer al veure que no acceptàvem els seus diners. Per nosaltres no hi va haver cap recompensa millor que veure les cares d’alleujament i felicitat. Avui per tu i demà per mi. Posa’t a la seva pell...

Si vols saber el perquè de la cara d’estupefacció i com funciona la llei del mar fes clic aquí: https://elplayologo.com/el-playologo-al-rescate

Temes:

Platges Rescats