Indignació popular a Rússia

Exigeixen castigar la menor que va matar un gat amb una destral entre rialles

La noia de 16 anys va penjar les imatges a les xarxes socials

kitty-2948404 1920

kitty-2948404 1920

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Més de 23.000 persones han firmat en menys de 24 hores una petició a la plataforma Change.org per demanar a les autoritats russes que castiguin una noia de 16 anys, que va matar amb una destral una cria de gat i va penjar les esgarrifoses imatges a internet.

"És fàcil ofendre algú dèbil que no et pot contestar. Últimament aquests casos s’han multiplicat i ara un petit gatet ha caigut víctima d’una senyoreta", diu Olga Tabor, autora de la petició. L’activista ofereix en el missatge un enllaç a una notícia sobre el crim i precisa que va ser comès per una noia de 16 anys, originària d’un poblat de la regió siberiana d’Altai.

Els investigadors russos ja han iniciat les seves indagacions per determinar tots els detalls del succés. A la Duma, la Cambra de diputats de Rússia, també han demanat una "minuciosa investigació" de l’esdeveniment, que, segons van explicar, ha sigut denunciat per "una ingent quantitat" de ciutadans.

Els diputats van recordar que el maltractament animal a Rússia és un delicte penal que, després de l’aprovació d’una llei el desembre passat, pot ser castigat amb fins a cinc anys de presó. Tant els pares de la presumpta maltractadora, com ella i la seva germana, que segons els mitjans va gravar l’atrocitat, van eliminar el seu rastre de les xarxes socials poc després que la informació es convertís en viral.

Notícies relacionades

El pare de la menor, a qui la premsa va identificar com un càrrec públic local, va demanar perdó a "tothom" abans de tancar els seus comptes. "Estem en estat de xoc", va confessar. La mare de la noia va intentar defensar la seva filla, a l’assegurar que el gatet "estava malalt" i la nena el va sacrificar perquè "no patís". "El gatet estava malalt i ella volia ser veterinària... No és una justificació, però [ho va fer] perquè no patís", va assegurar la dona.